MİNİKLERDEN SERGİ

2.06.2016 10:31:18

Kayseri anaokulu öğrencileri, velileri ile birlikte, geri dönüşüm malzemelerinden tasarlayıp hazırladıkları kostümleri, okul bahçesinde düzenledikleri defilede sergilediler.

Kayseri anaokulu öğrencileri, velileri ile birlikte, geri dönüşüm malzemelerinden tasarlayıp hazırladıkları kostümleri, okul bahçesinde düzenledikleri defilede sergilediler.


Kayseri´nin Melikgazi ilçesindeki Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, kullanılmayan ve atıl durumdaki geri dönüşüm malzemelerini kullanarak, çeşitli renklerde ve modellerde kostümler hazırladılar. Anaokulunun sabah devresinde eğitim gören 50 minik öğrenci, çöp poşetleri, plastik bardak ve tabak, gazete kâğıtları, kartonlar, CD´ler, alüminyum folyolar kullanarak, gelinlik, astronot, robot gibi çok çeşitli şekillerde hazırladıkları kostümleri, okul bahçesindeki defilede sergilediler. Velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Cihat Kahraman yaptığı açıklamada, çocuklarda geri dönüşüm ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, ´´Çocuklarımız, öğretmenlerimizin nezaretinde böyle bir etkinliği hazırladılar. Çocuklarımız, kendilerine verilen bir aylık sürede öğretmen ve stajer öğrencileri ile birlikte tasarladıkları kostümleri yaptılar ve bir defileyle burada bizlerin beğenisine sundular. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum´´ dedi. Okul ile kısa bilgi de veren Kahraman, okullarının çevredeki gözde okullardan biri olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

?Okulumuzda özellikle bu sene yeni oluşturduğumuz Akıl-Zekâ oyunları merkezi, Montessori günlük yaşam becerileri, Satranç Eğitimi merkezi, Oyun odası, Tarım bahçesi alanlarıyla okul öncesi eğitimi, bilinen klasik eğitimin dışına çıkararak, çocuklarımızın daha sosyal, özgüveni yüksek, yaparak-yaşayarak öğrenen, pratik düşünme becerisine sahip bireyler olarak ilkokula hazırlanmasını sağlıyoruz. Ben bu konuda özveriyle çalışan, yeni oluşturduğumuz öğrenme merkezlerini aktif şekilde kullanan öğretmen arkadaşlarıma ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki senelerde de okul bahçemize trafik pisti ve günlük yaşam alanları oluşturmak hedefimiz.?

 

 Okul bahçesinde toplanan veliler de, verilen ikramlarla öğrencilerin gayretlerini ve defiledeki performanslarını izleyerek çok beğendiklerini ifade ettiler.



Anahtar Kelimeler: MİNİKLERDEN SERGİ