Mimarsinan OSB´de Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim Eğitimi tamamlandı

15.11.2018 10:35:29

Mimarsinan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteği ile düzenlenen ?Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim Eğitimi´ tamamlandı.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteği ile düzenlenen ?Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim Eğitimi´ tamamlandı.

 Eğitim programı hakkında bilgiler veren Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Oğuzbaş kurumsallaşmanın şirketlerin geleceğe yatırım yapması olduğunu ifade ederek, aile şirketlerinin uzun yıllar yaşayabilmeleri için kurumsallaşma ile tanışmaları gerektiğini vurguladı. Mimarsinan OSB olarak ihtiyaç doğrultusunda projeler ürettiklerinin altını çizen Oğuzbaş; "Günümüzdeki yoğun rekabet ortamı, değişen pazar koşulları ve artan tüketici beklentileri işletmelerin kendilerini sürekli geliştirmeye zorunlu kılmaktadır. Şirketler, iş yapış biçimlerini sürekli gözden geçirerek daha iyisini arama gayreti içerisindeler. Kurumsallaşma, özellikle iş dünyasının her alanında kullanılan bir kelime. Hepimizin bildiği gibi aile şirketleri, Türkiye ve tüm dünyada iş hayatının en yaygın şirket yapısı biçimidir. Aile şirketlerinin uzun yıllar yaşayabilmeleri ve kuşaktan kuşağa geçmesi için kurumsallaşma olgusu ile tanışmaları gerekmektedir. Kurumsallaşma şirketlerin geleceğe yatırım yapmasıdır. Eğer uluslararası rekabette firmalarımız, başarıyı hedefliyorsa kurumsallaşma ve stratejik yönetim bunun anahtarlarından biridir. Stratejik Yönetimle işletmelerimiz; gelecekteki performansını artırarak, karlılık ve verimliliğini yükseltecek ve geleceğe yönelik vizyon oluşturacaktır. Bu eğitimden beklentimiz firmalarımızın geleceğine yatırım yaparken burada elde edeceği kazanımların ve bilgilerin yol gösterici olmasıdır. Mimarsinan OSB Bölge Müdürlüğü olarak biz de bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda projeler üreterek, çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve bu projelerimize devam edeceğiz. Bizlere bu çalışmalarımıza katkı sağlayan ORAN Kalkınma Ajansı´na ve eğitime katılan tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Teknik Destek Eğitimi kapsamında, Yönetici  Koçu, Mentor, Eğitmen ve Proked Akademi danışmanlarından Muhammed Satılmış, rekabet gücüne etki eden ve sürdürülebilir başarı için hayati öneme sahip  kurumsallaşmanın adımlarını, stratejik yönetimin önemini ve yol haritasını katılımcılarla paylaştı. Eğitmen Muhammed Satılmış, Türkiye´den ve dünyadan örnekler aktararak kurumsallaşma, aile işletmelerinin güçlü yönleri, potansiyel sorunları,  proje yönetimi, risk yönetimi,  süreç yönetimi,  süreç iyileştirme, stratejik planlama, dengeli kurum karnesi, modern yönetim teknikleri, üretim, pazarlama, satış, insan kaynakları, verimlilik ve rekabet edebilirlik konularında katılımcıları bilgilendirdi, sorularını cevaplandırdı.

5-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen teknik destek eğitimine bölge sanayicileri ve çalışanları katılım sağladı.