Mimar Sinan anlatıldı

23.04.2016 09:56:31

-Mimar ve Mühendis Grubu Kayseri Şubesi tarafından ?Mimar Sinan´ı Anlamak´ konulu panel düzenlendi.

 

 

Mimar ve Mühendis Grubu´nun Bursa, Diyarbakır ve Edirne´de düzenlediği Mimar Sinan ile ilgili etkinliklerin dördüncüsü Kayseri´de gerçekleşti. Kayseri Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu´nda yapılan ?Mimar Sinan´ı Anlamak´ konulu panele, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mimar ve Mühendis Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir, Mimar ve Mühendis Grubu Kayseri Şube Başkanı Mustafa Çapan, Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şube Başkanı Mustafa Çapan, Yüksek Mimar Ali Beyhan Esen, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Yrd. Doç. Dr. Halil Sencer Erkman ve çok sayıda mimar, mühendis katıldı.

Kocasinan Belediyesi´nde verilen kokteyl ardından başlayan panelin açılış konuşmasını Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şube Başkanı Mustafa Çapan yaptı. Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şube Başkanı Mustafa Çapan, Mimar Sinan´ı sadece yaptığı eserlerle değil, anlam ve felsefesini anlayabilmek açısından da bu tür akademik çalışmalara devam ettiklerini belirterek, ?Çağlar öncesinden bu güne kurulmuş bir köprüdür Mimar Sinan. Bizler hala onun eserlerini anlamaya çalışıyoruz ve onun eserleri ile tarihi yolculuk yapıyoruz. Eserleri bugün hala kullanılabilir durumda ve dünya kültür mirası bakımından büyük önem taşımaktadır. O sanatını nakşettiği her eserinde bizlere sadece bir mimari tarz ve mühendislik değil, aynı zamanda sosyoloji, astronomi, çevre bilimi daha birçok bilim alanındaki kabiliyetini göstermiştir. Meydana getirdiği her şaheserinde asla kendini tekrar etmemiş, kopyala yapıştır çıkmazına asla düşmemiş, mükemmel bir medeniyet uyumuyla eserlerini meydana getirmiştir. Günümüzde dahi eserlerinin hala yaşadığını görmekteyiz. Büyük ustanın deha ve sanatının önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum? şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından yapılan panelin moderatörlüğünü Yüksek Mimar Ali Beyhan Esen üstlendi. Panelde Prof. Dr. Suphi Saatçi, ?Bir mühendis olarak Mimar Sinan? adlı sunumunu gerçekleştirdi. Ardından, Yrd. Doç. Dr. Halil Sencer Erkman, ?19. Yüzyıl Osmanlı Mimarisinde Sinan´ın Sanatsal Dehası? konulu sunumunu yaptı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 



Anahtar Kelimeler: Mimar Sinan anlatıldı