MHP ISRARLI

6.04.2015 10:49:24

İl Başkanı Ersoy, Elektrik Şirketi'nden zamanında istifa etmeyen Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olamayacağı konusunda ısrarlı. Ersoy bu kez YSK'ya dayalı belgelerle ısrarını sürdürdü.

 

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olamayacağını söyleyen MHP İl Başkanı Baki Ersoy'dan belgeli cevap geldi.

Elektrik şirketi yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Özhaseki'nin görevinden 10 Şubat'ta istifa etmemesi üzerine Baki Ersoy düzenlediği basın açıklamasında Özhaseki'nin adaylığını tanımayacaklarını ve gerekli bütün işlemi yapacaklarını söylemişti. Baki Ersoy'un açıklaması üzerine cevap AK Parti il Başkanı'nda gelmiş, Özhaseki'nin adaylığı konusunda hukuki yönden hiçbir sıkıntı olmadığını söylemişti.

 

Açıklamalar üzerine MHP il Başkanı Baki Ersoy belgelerle konuştu. Baki Ersoy yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanlığı`ndan istifa ederek milletvekili aday adayı olan Mehmet Özhaseki Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı`ndan istifa etmediği için milletvekili adayı olamaz demiştik. Hem AKP İl Başkanı hem de Mehmet Özhaseki yaptıkları açıklamalarla Özhaseki`nin aday olamayacağını kendileri teyit etmiş ve belgelendirmiştir”  dedi.

Emsal YSK kararlarını da kamuoyuyla paylaşan Ersoy, Mehmet Özhaseki sendika ortaklığı bulunan şirketteki görevinden milletvekili adayı olabilmek için Milletvekili Kanunu 18`inci maddeye göre istifa etmek zorundaydı. Mehmet Özhaseki, kamu tüzel kişisi olan bir şirkette görev yaptığı için emsal YSK kararından da anlaşılacağı üzere istifa etmek zorundaydı. İstifa etmediği için milletvekili adayı olamaz, olursa da her türlü itirazımızı yapacağız. Ayrıca gerek AKP İl Başkanı gerekse AKP adayı Özhaseki yaptıkları açıklamalara iliştirdikleri belgelerle Özhaseki`nin aday olamayacağını teyit etmişler, belgelendirmişlerdir. Yüksek Seçim Kurulu`na yapacağımız müracaatta dosyaya koyacağımız evrakları bu şekilde verdikleri için de kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu konudaki yasal girişimlerimizin 7 Nisan`a kadar değil aday listelerinin kesinleşeceği gün olan 21 Nisan`a kadar devam edeceğini bir kez daha ilan ediyoruz”  ifadelerinde bulundu.

"ELİMİZDE YSK`NIN EMSAL KARARI DA VAR”

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Özhaseki`nin kanunen aday olamayacağını söylerken bu konuda YSK'nın emsal kararının olduğunu da bildirdi.

 

Ersoy sözlerini şu şekilde sürdürdü:

  Yüksek Seçim Kurulu`nun 16 Ocak 2015 tarih ve 39 sayılı Mevlana Kalkınma Ajansı ile ilgili kararına baktığınızda göreceksiniz ki, kamu tüzel kişiliği bulunan kuruluşların yöneticileri de "yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri" arasında sayılmamalarının gerekmesi nedeniyle milletvekili adayı olabilmek için görevden çekilmek zorundadır. Bunu ben söylemiyorum Yüksek Seçim Kurulu söylüyor. YSK`nın bu kararı emsal alındığında da görülecektir ki, Özhaseki milletvekili adayı olabilmek için KCTEAŞ`ta ki görevinden istifa etmek zorundaydı."

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: MHP ISRARLI