MHP´den iki kritik istifa

15.01.2019 09:53:21

MHP´de iki kritik isim partisinden istifa ettiğini açıkladı.

MHP´de iki kritik isim partisinden istifa ettiğini açıkladı. Tomarza belediye Başkan adayı Osman Koç ile İncesu Belediye başkan adayı Av.Mustafa İlmek, partisinden istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu. Ak parti ve MHP ittifakına tepki göstererek istifa eden Koç ile İlmek, MHP´nin önemli ismleri arasında yer alıyordu.
Tomarza Belediye Başkan adayı Osman Koç, istifasını şu şekilde duyurdu:
?Gördüğüm luzum üzerine çok sevdiğim Milliyetçi Hareket partisinden ve Kayseri büyükşehir belediyesi meclis üyeliğinden ,Tomarza belediye meclis üyeliğinden,kayseri büyükşehir belediyesi plan bütçe komisyon üyeliğinden,Kaski plan bütçe komisyon üyeliği görevlerimden istifa ettiğimi konuyla ilgili 11 ocak 2019 tarihli dilekçelerimi ilgili yerlere gönderdiğimi saygıyla duyururum.?
İncesu Belediye Başkan adayı Av. Mustafa İlmek ise şunları söyledi:
?Ülkü ve ülke sevdalısı biri olarak 22 yıldır Milliyetçi Hareket Partisinde içinde bulundum. Partinin İncesu İlçe Başkanlığını, İl Başkan yardımcılığını yaptım. Son olarak 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde ismim il başkanı tarafından İncesu adayı olarak açıklanmasının üzerinden 1,5 yıl geçti. Bu zamana kadar oluşturduğum seçim ekibi ile gece-gündüz, yağmur-çamur demeden kıymetli dava arkadaşlarımla çalıştım. İsmi, il başkanı tarafından Belediye Başkanı olarak açıklanan Türkiye´de ilk kişi olmama rağmen, oluşturulan Cumhur ittifakı ile İncesu´da MHP ve onun kıymetli üyelerinin gayretleri yok sayılarak, 3 dönemdir İncesu´ya hiçbir yatırımı kazandıramamış, seçmende karşılığının bu dönem olmadığına inandığım Zekeriya Karayol 4. defa Cumhur ittifakının adayı gösterilmiştir. Yaşanan ve ortaya çıkan bu durum ben ve çalışma arkadaşlarımın kabul etmesi mümkün değildir. Bu nedenle 22 yıldır mensubiyetinden onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.?



Anahtar Kelimeler: kritik istifa