MHP`DE ERSOY DÖNEMİ

9.02.2015 11:04:07

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Genel Kurulu'nu Kadir Has Kongresi'nde gerçekleştirdi. Tek liste ile seçime giren MHP'de Baki Ersoy il başkanı seçildi. Kongreye Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Mustafa Eraslan'ın sözleri damga vurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Genel Kurulu’nu Kadir Has Kongresi’nde gerçekleştirdi. Kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Grup Başkanı Vekili Yusuf Halaçoğlu, MYK Üyesi Mustafa Eraslan, eski İl Başkanı Mete Eke, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataç, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Selim Gümüş, kadın kolları, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan üyeleri seçildi. Divan üyeliği başkanlığına, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya seçildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajın okunmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak, oy birliği ile kabul edildi.

“Hakkınızı helal edin”

Kongrede ilk olarak konuşan MHP eski İl Başkanı Mete Eke bir veda konuşmasını yaptığını belirterek, “24 Aralık 2010 tarihinde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatları doğrultusunda MHP Kayseri İl Başkanlığı’na atanmış oldum. 2012’de 10. Olağan Genel Kongre’de seçilmiş il başkanı olarak 4,5 yıldır davaya ve Kayseri’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Bir veda konuşması yapmak için buradayım. Yaklaşık 40 yıla yakın neferlik görevini yaptığım davada İl Başkanı tacını kafama geçirmiş olmam benim için şereflerin en büyüğüdür. Burada siyasi bir konuşma yapmam doğru olmaz. Ben hepinizden helallik istiyorum. Bilerek bilmeyerek kalp kırmışsam hakkınızı helal edin.  Bundan sonra seçilecek Baki Ersoy kardeşimin ve teşkilatımın emrinde olacağımı, ömrümün sonuna kadar davamın emrinde olacağıma söz veriyorum. Zira bu bir bayrak yarışıdır. Bu güne kadar yönetim kurulu arkadaşlarım ile bu görevi yerine getirdik.2007 yılı seçimlerinde partimiz 97 bin oyla yüzde 15’e tekabül eden bir oran almışlardı. Bizim ilk seçimimiz,  2011 genel seçim sonuçları 135 bin oyla yüzde 18.3 oranında oyumuzu artırdık.  Son mahalli idareler seçiminde ise 223 bin oya getirdik yüzdesel anlamda da yüzde 29.4’e kadar getirdik. Burada şu an itibariyle ülkenin vahameti ortada Kayseri’deki hareketin tablosu da ortada. Birbirimizi severek ve kucaklayarak Kayseri’deki 9 milletvekilliğinin 9’una da talibiz bunu açıklamak istiyorum” diye konuştu.

“Ben bu rozet için geleceğimi yaktım”

Ardından sahneye gelen MYK üyesi Mustafa Eraslan, ‘Ben bu rozet için çocuklarımın ve hayatımın geleceğini yok ettim’ diyerek, “Ben her zaman olduğu gibi iç meseleye değineceğim. Ben 2008 yılında bu partiye katıldım. Büyükşehir Belediyesi adayıyken Talas’ta konuşma yaparken, benim dünkü partilerim biraz kırgın duruyordu. Dedim ki niçin öyle duruyorsunuz. Sizin dedelirenez Demokrat Partili değil mi, babanız adalet Partili değil mi, siz doğru yol partili değil misiniz, çocuklarınız Milliyetçi Hareket Partili değil mi? Ben nereye gitmişim, bu sürecin devamındayım.  Benim Doğru Yol Partim iflas etti. Bu memlekette de siyaset yapma arzusunda olduğumu herkes biliyor. Memleketinde siyasetle döneceğini de biliyorsunuz.  Bana da çok ciddi teklif geldi genel başkan yardımcıları bazında, buraya katıldım. Zaman zaman bedel ödemeden bahsediliyor. Ben 80 öncesindeki ülkücülerin önünde sadece eğilirim. Çok sıkıntılar çektiler, onları kimse ağızlarına alma hakkına sahip değil. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyesi olduktan sonra yerel seçim vardı. Zamanın il Başkanı Süleyman Korkmaz Büyükşehir’e aday olmakta zorlandı. Çok kişinin kapısını çaldı, rica etti. Deyim yerindeyse yalvardı. Ben bugünün şartlarında kazanamayacağımı bile bile holding yöneten birisi olarak çocuklarımın ve hayatımın geleceğini risk ettim ve o bayrağı sallamaya karar verdim. Karşılığı ne oldu. Çok ciddi bir hedef tahtası olduk. Benim şirketimi ne hallere soktular. Ben çocuk değilim ağlamam, yiğitler hep savaşır, savaş olduğu yerde de yara olur. Bu yıl başıma yine bir olay geldi. Niğde ve İncesu’da TOKİ  işim var 3 ay süre istedim ve süreyi vermediler. Sözleşmemi feshettiler. 5.5 trilyon teminatımı nakite çevirdiler. Bu rozeti taşımanın bedeli bu. Ama ben bundan hiç geri durmuyorum. Herkes bir bedel ödedi. Ben buradayım diyenler bedel ödemeye hazır kişiler. Ben bu davada olmaktan, sizinle aynı yolda yürümekten, genel başkan ve partinin bayrağını sallamaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“Ersoy, İnşallah bizin utandırır”

Eraslan, Baki Ersoy ile ilgili görüşlerini de bildirerek, “Mete Eke 5 yıl il başkanlığı yaptı. Bu işi birlikte götürdük. Ben sadakatliyimdir, il başkanlarına saygı duyarım. Çünkü ilde genel başkanı temsil ediyor. Baki kardeşim olur mu dedi, ben olmaz dedim. Neden biliyor musunuz, ben inandığımı söylerim. Genç kardeşim ben buradayım demiş, başka da talipli çıkmamış. Ben dün yanında olanlardan, bugün daha fazla yanında olurum. Çünkü, genel başkanı temsil ediyor. Bundan sonra il başkanı bizim başımızın tacıdır. Gidip de Mustafa Eraslan senin il başkanı olmanı istemiyor demek yanlış. Ben kapılar arkasında konuşmam. Ben dik yürürüm, lafımın arkasında dururum. İnşallah genç kardeşim bizi mahcup eder. Hepimizi temsil eder. Birlik olmak zorundayız” ifadelerinde bulundu.

“Kayseri`den çıkacak sonuç Türkiye`de büyük bir gösterge olacaktır"

Kayseri MHP Milletvekili Ve Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, 7 Haziran seiçimlerini son seçim olabileceğini vurgulayarak,  "Cenabi Allah’a hamd olsun ki, 40 bin kişinin, bebek katilini karşısına alıp da onlarla konuşanlardan değiliz. Kendi ana dilini aşağılayanlardan değiliz. Milleti aç yatarken cebini dolduranlardan değiliz.  Sınırlarımız kalbur haline geldi. Böylesine bir politik zaman içerisinde dik duran, ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünü savunan ve bunlardan asla taviz vermeyen bir partinin mensuplarıyız. Türk milletinin yeniden dirilmesinin tek destek siyasi unsuru MHP`dir. 7 Haziran seçimleri eğer aklımızı kullanmayacak olursak Türkiye`deki son seçim olabilir. Konunun, meselenin şuuruna varıp bu çerçeve içinde hareket etmemiz son derece büyük önem taşımaktadır. İnşallah Kayseri`de MHP`ye yakışır bir biçimde mecliste temsil edilme imkanını kazandıracağız. 9 milletvekiline aday olmakla birlikte geçmiş dönemler gibi bir milletvekilliği ile en az 4 vekil ile mecliste temsil edilmek üzere bir çalışma ve disiplin içinde hareket etmek zorunluluğumuz var. Kayseri`den çıkacak sonuç Türkiye`de büyük bir gösterge olacaktır" dedi.

“AKP’yi siyasi partiler mezarlığına gömeceğiz”

Gelen Başkan Yardımcısı Atilla Kaya da MHP olarak hesap soracaklarını belirterek şu şekilde konuştu:

"13 yıllık AKP iktidarının temellerinin atıldığı iki önemli şehir var, bunlardan biri İstanbul, diğeri Kayseri. İstanbul il başkanımız orayı derleyip toplayıp bir bütünlük haline getirdi. Kayseri`de de 5 yıldan beri kendisini çok güzel bir şekilde ifade eden il başkanımız görevini bir başka arkadaşımıza devredecek. Ülkemizi bir rant ülkesi haline getiren, hainlerin karşısında diz çöken, binlerce yıllık tarihe, geleceğe sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini acz içine düşüren bu haramzadelerden, AKP iktidarından hesap sormak, doğduğu bu iki şehir olan İstanbul ve Kayseri`de tarihin mezarlarına gömmek, hepimizin boynunun borcudur. Ben inanıyorum ki birbirine kenetlenmiş, inanmış, bütünleşmiş Milliyetçi Hareket`in vefakar, cefakar değerli mensupları, Türk gençliğinin çatı kuruluşu olan Ülkü Ocakları, hep beraber tarihin mezarlığına gömeceğiz, siyasi partiler mezarlığına gömeceğiz, tüm bu yaptıklarının da hesabını soracağız."

Kırşehir`de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin katılımıyla bugün "Nefesimiz Ensenizde Olacaktır" temalı miting gerçekleştireceklerini anımsatan Kaya, "Milliyetçi Hareket`in yapısı, hainlerin, haramzadelerin, Cumhuriyetimizi yıkmak isteyenlerin, Türk milletini bölmek isteyenlerin ensesinde olacak ve onlardan hesap soracaktır" dedi.

HALAÇOĞLU KAYSERİ’DEN ADAY

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve gurup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu Kayseri’den tekrar aday olacağını açıkladı.

Yaklaşan 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi MHP’de de aday adayları merak konusu. Önceki genel seçimlerde Kayseri’den 1. sıra milletvekili adayı olan ve seçilen Yusuf Halaçoğlu’nun, gelecek seçimde ismi Ankara listesinde geçiyordu. Bu söylemlere bugün son noktayı koyan Halaçoğlu, ‘Tabii ki Kayseri’den adayım. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok” dedi.

11. Olağan Kongresi’nin tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi’nin yeni İl Başkanı Mustafa Baki Ersoy oldu. Baki Ersoy’un listesi şu şekildi:

İl Yönetim Kurulu asil üyeler.

  1. Seyit Demirezen
  2. Mehmet Gülsoy
  3. Ahmet Bağçovan
  4. Tayyar Fevzi Kaşıkçı
  5. Özgür Ataş
  6. Hüseyin Mercan
  7. Murat Titizbaş
  8. Derviş Kilci
  9. Metin Yipelli
  10. Hacı Çevikel
  11. Mustafa Gül
  12. Adnan incetoprak
  13. Atıf Akkum
  14. Mesut Yüzbaşıoğlu
  15. Yalçın Duru
  16. Ferhat Temizer
  17. Müjdat Yılmaz
  18. Murat Kaan
  19. Fatih Kılavuz
  20. Suat Özdemir
  21. Ömer Balcı
  22. Turgut İşçi
  23. Kürşat Yelkara
  24. Cengiz Leblebici

İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

  1. Serkan Kural
  2. Hacıali Kürşat Açıkgöz
  3. Ferhat Yağmur
  4. Orhan Öztürk
  5. Hasan Güllü
  6. Sedat Çıtak
  7. Niyazi Sevim
  8. Metin Özdemir
  9. Mustafa Kiper
  10. Erkan Yüksel
  11. Nezir Koçoğlu
  12. Ergün eryılmaz
  13. Bekir Çay
  14. İbrahim İpiçürük
  15. Burak Ataş
  16. Gürsel Çağıran
  17. Kazım Karagöz
  18. Mehmet Metin
  19. Orkun Kamil Polat
  20. Uğur Nuri Akın
  21. Yusuf Uluçay
  22. Mustafa Tutgun
  23. Seyfi Gültekin
  24. Bekir ayyıldırım

Disiplin Kurulu Asil Üyeler

  1. Özgür Bozkurt
  2. Kemal Çetinkaya
  3. Şükrü Keçeli
  4. Kemal Satılmış
  5. Tahsin Döner
  6. Ahmet Çetinkaya
  7. Akın Çelik

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler

  1. Halit Yağmur
  2. Necip Karadağ
  3. Ömer Genç
  4. Ziya Akyürek
  5. Cemil Parlak
  6. Burak Özcan
  7. Önder Sami Çelik

Üst Kurul Delegeleri Asil

  1. Mustafa Baki Ersoy
  2. Seyfi Mete eke
  3. Dursun ataş
  4. Halit Demir
  5. Ali Osman Yıldız
  6. Ertuğrul Yücebaş
  7. Serkan Tok
  8. Mehmet Akbulut
  9. Adnan Köksal
  10. Abdulkadır Yalçın
  11. Fehmi Çolak
  12. Mustafa Köse
  13. Abdullah Yılmaz
  14. Fatih Keleş
  15. Bahtiyar Yamanyaşar
  16. İbrahim Şimşek
  17. Nuri Mithat
  18. Ahmet Eraslan
  19. Ömer Semerci
  20. Mustafa Baloğlu
  21. Mustafa Görgün
  22. Selahattin Metin
  23. Seyit Demirezen
  24. Tayyar Fevzu Kaşıkçı
  25. Orhan Köksal
  26. Mürselin Gülmez

Üst Kurul Delegeleri Yedek

  1. Mehmet Gülsoy
  2. Kürşat Yelkara
  3. Ahmet Bağçovan
  4. Derviş Kilci
  5. Özgür Ataş
  6. Metin Yipelli
  7. Mustafa Gül
  8. Murat Titizbaş
  9. Müjdat Yılmaz
  10. Bekir Çay