MHP`DE ÇİZİK ÜSTÜNE ÇİZİK

10.02.2015 10:59:07

Önceki gün il başkanını seçen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nde sandıktan çizik üstüne çizik çıktı. İsmi çizilen yeni Başkan Baki Ersoy, ismimizi çizenleri tahmin ediyoruz derken, Mete Eke Başkana biat etmek mecburidir” dedi.

Önceki gün Kadir Has Kongre Salonu’nda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yeni il başkanını seçti. MHP il kongresinde 623 delegeden, 413’ü sandığa gitti. Sandıktan ise şaşırtıcı bur sonuç ortaya çıktı. Delege,  İl Başkanı Baki Ersoy başta olmak üzere, Mehmet Gülsoy, Selahattin Metin ve Seyit Demirezen’in isimlerinin üstünü çizdi. Sandıktan 39 oy geçersiz çıkarken, 40 oydan fazlasının çizik çıkması yeni il yönetimi hakkında akıllarda soru işareti bıraktı.

“Üstümüzü çizenleri tahmin ediyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Baki Ersoy, ismimizi çizen ağabeylerimizin ziyaret edeceğiz diyen yeni İl Başkanı Baki Ersoy, “İsimler çizilebilir, doğaldır bunlar. İsmimizin çizilmiş olması delegasyon noktasında bir sıkıntı yaratmıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nde bizler çok geniş tabanlı bir yönetim kurulu listesi oluşturmaya çalıştık. Mete Başkan’ın burada yapmış olduğu fedakârlıklarda var. Şunu söylemek istiyorum. Sonuç açıklandığında bizim üzerimizi çizen ağabeylerimize ve kardeşlerimize teşekkür ettim. Biz bu ağabeylerimize de bunları algılayabiliyorsak, kim olduklarını tahmin edebiliyorsak, bu ağabeylerimize de gidip tekrar birlikte yol yürüyeceğimizi söyleyeceğiz. Bunlar olabilir. Burası bir siyasi kuruluş. İstenmeyen isimler olacaktır, her zamanda olmuştur. Şunu çok net ifade ederek söylemek istiyorum. Biz herkesi kucaklayacağız, herkese gideceğiz. O anlamda bunlara takılmıyoruz” dedi.

“Biat etmek mecburi”

Mete Eke de konuyla ilgili yeni başkan ve yönetimin eleştirilebileceğini ancak biat etmenin mecburi olduğunu ifade ederek, “ Bende tek aday olarak kongreye katıldım. Delegasyon totali 632’ydi, ben de 496 oyla seçildim. Tek aday olduğu zaman delegasyonun hepsi gelmeyebiliyor. Bir de Kırşehir mitinginin aynı gün ve saate çakışıyor olması da bu anlamda bir engel teşkil etti. Milliyetçi Hareket Partisi’nin demokratik temayüllerine göre aday olmak serbestti. Bu manada istemeyen arkadaşlar varsa çıkıp aday olacaktı. Aday olmadığı zaman ülkücü hiyerarşik yapı, malum lider, doktrin, teşkilattır. Sevmemeye, beğenmemeye, eleştirmeye belki hakkınız vardır. Ancak biat etmeye mecburiyetiniz vardır. Bundan sonra ben bu harekette âcizane halef selef il başkanı olarak kayıtsız şartsız Baki Ersoy’un arkasında ve emrinde olacağımı deklare ettikten sonra bunun çok fazla mülahazalara sebebiyet vermemesi kanaatindeyim. Bunun haricindeki söylemler hareketimize, partimize zarar verir” şeklinde konuştu.

(Haber: Dilek Bolat)