MEYDANLAR BOŞ DEĞiL

27.07.2016 09:41:07

Kayseri´de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla vatandaşlar demokrasi nöbetini tutuyor.

Kayseri´de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 11. günde de Cumhuriyet Meydanı´nı doldurdu.
FETÖ tarafından yapılmak istenilen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla yurt genelinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Kayserililer´de bu kapsamda, demokrasi nöbetinin 11. gününde Cumhuriyet Meydanı´nda toplanarak, darbe girişimine sert tepki gösterdi. Çocuklarıyla beraber meydana gelen aileleri, Türk bayrakları sallayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a desteklerini dile getirdi. 7´den 70´e herkesin katıldığı nöbette, vatandaşlar bir ve beraber olduklarını söyleyerek, gelecek olan 2. talimata kadar meydanı boş bırakmayacaklarını belirtti.
?İKİNCİ EMİR GELENE KADAR NÖBETTEYİZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, öğle yemeğini personelle birlikte yedi. Yemekte ve yemekten sonra da diğer masaları gezerek çalışanları demokrasi nöbeti konusunda uyaran Başkan Çelik, ?Milletimizin geleceği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasi nöbetine devam edeceksiniz? dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, personel yemekhanesinde eline tepsiyi alarak tabldotta sıraya girdi ve yemeğini alarak personelle birlikte yedi. Yemek sırasında çalışanlarla sohbet eden Başkan Çelik, demokrasi nöbetiyle ilgili de fikirlerini aldı.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın 15 Temmuz sürecinde üstlendiği role vurgu yapan Başkan Mustafa Çelik, ?Cumhurbaşkanımızın ölene kadar arkasında durmamız ve her gün meydanda nöbete katılmamız lazım? dedi. Yemekten sonra diğer masaları de gezerek personele uyarılarını sürdüren Başkan Mustafa Çelik, ?Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasi nöbetine devam edeceksiniz. İkinci bir emir gelene kadar nöbetteyiz? diye konuştu.
?MİLLET MEHMETÇİK´E, MEHMETÇİK
MİLLETİNE EMANET?
Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi, KAYSERİ meydanında tek yürek tek ses olarak protesto edildiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, demokrasi nöbetleri ile milletin adeta tek vücut olarak Mehmetçik ile vatan savunması yaptığını söyledi.
Türkiye Devlet sınırları Mehmetçiğe emanet, Mehmetçiğin de millete emanet olduğunu bu demokrasi nöbetleri ile adeta perçinleştiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, meydanlarda her yaştan, her meslekten, her siyasi görüşten, her şehirden, her mahalleden kısacası herkesin yani milletin kendisinin yer aldığını kaydetti.
Gündüzleri Melikgazi´de hizmet nöbetinde, akşamları Kayseri meydanında demokrasi nöbetinde halkı ile beraber olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz´da vatandaşların destan yazdığını, 15 Temmuz´dan itibaren de tarih yazdığını kaydetti.
Darbeye karşı duranların yeni ufuklar açtığını aktaran Memduh Büyükkılıç, ?Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere, fırsat vermediniz. Siyasi düşünceleri bir tarafa bırakarak, ?Konu vatan ise önümüzde hiçbir engel duramaz´ dediniz. Gündüz işlerinde, akşamları ise meydanlarda beraber oluyorsunuz. O sevgi dolu yüreklerinizle tankların silahlarına siper oldunuz. Hepinizi kutluyorum. Çanakkale´de destan yazan neslin torunları olduğunuzu bir kez daha tek yürek ve tek ses olarak gösterdiniz ve kanıtladınız? diye konuştu.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR,
?SİZLERE MİNNETTARIZ?
Cumhuriyet Meydanı´nda yediden yetmişe her kesimden vatandaşın buluştuğu ?Demokrasi Nöbetine´ katılım her geçen gün artıyor. Nöbete ailesiyle birlikte her gece destek veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, annesinin kucağında meydanda nöbet tutan bebekleri örnek göstererek, ?Bugün hiçbir şeyin farkında olmayan ancak yarınlarda, bu nöbetin gururunu yaşatacak olan bebeklerimizi biz asla unutmayacağız? dedi.
Cumhuriyet Meydanı´nda tutulan demokrasi nöbetinde yerini alan, meydandaki vatandaşlarla birebir ilgilenerek sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, kalabalıkta ailesiyle birlikte nöbet tutan 57 günlük bir bebekle yakından ilgilendi. Bebeği kucağına alarak seven Başkan Çolakbayrakdar ona sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.
Her kesimden vatandaşın sevgi seliyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla da tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Çolakbayrakdar, kürsüye çıkarak, kısa bir de konuşma yaptı. Nöbete katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri halkının bir kahramanlık destanı yazdığına dikkat çekerek, ?Cumhuriyet Meydanı´nda yediden yetmişe, çocuğundan yaşlısına kadın erkek hep beraber irademize sahip çıkmak için meydanlardayız. Aranızda gezerken dikkatimi çeken üç konuyu sizlere aktarmak istiyorum. Bir tanesi; 57 günlük bir bebek, sizin aranızda demokrasi nöbeti tutuyor. Diğeri ise tezkeresini alıp askerden yeni gelmiş kardeşimiz bugün aramızda bizlere eşlik ediyor. Son olarak ise 15 Temmuz Cuma günü yurt dışından Kayseri´ye gelmiş olan gurbetçi kardeşimiz, o gün bugündür meydanda bizimle birlikte nöbet tutuyor. Bu bizim vatanımıza olan bağlılığımız ve aşkımızın göstergesidir. Vatan, bayrak ve ezan söz konusu olunca hepimiz bu meydanlardayız. Sizlerin buradaki duruşunuz dostlara güven veriyor, düşmanlara ise korku salıyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu. Başkan Çolakbayrakdar, ayrıca Kocasinan Belediyesi olarak demokrasi nöbetine sonuna kadar tüm imkânlarıyla destek vereceklerini vurguladı.
Sabahın ilk ışıklarına kadar meydanları terk etmeyen vatandaşlara, Başkan Çolakbayrakdar´ın talimatıyla Kocasinan Belediyesi tarafından çorba, limonata, su ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.
Kocasinan Belediyesi temizlik ekibi de günün ağarmasıyla birlikte modern araçlarla çevreyi temizleyerek, akşam devam edecek olan demokrasi nöbetine hazır hale getirildi.
DEVELİLİLER GÜNDÜZ İŞİNDE GECE
DEMOKRASİ NÖBETİNDE 11. GÜN
Darbeye karşı tek yürek sloganı ile Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´ın emri ile Develililer vatan nöbetine devam ediyor.
Demokrasi nöbetinin 11. gününde M. Akif Camii Müezzini Adem Kavak´ın Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan program sonrasında Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ın selamlama konuşması ile devam etti. 11 gündür heyecanının dinmediğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Cabbar ?Vatan nöbetine devam ettiğimiz 11. Gününde sizlerle birlikte olmanın sizlere hizmet ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Vatan için, memleket için gösterdiğiniz bu hassasiyet hainlerin planlarını boşa geçirmiştir? dedi ve birlik ve dayanışma için de demokrasi nöbetinin devam edeceğini belirtti.
Develili hemşerimiz Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Eski Başkanı Ahmet Fırat´ın konuşmasıyla devam eden programda Fırat, milli irade için toplanmış Develilileri selamlayarak konuşmalarına başladı. Darbelerin tarihini anlatan bilgilendirici bir konuşma yapan Fırat, içinde bulunduğumuz şartların yeni olmadığı bu zihniyetin hep varolageldiğini fakat bu son millet-devlet dayanışması ile darbecilere büyük bir ders verildiğini belirtti.
Mehmet Emin Berk ve Gülnur Yaman´ın İstiklal Marşını okuduğu programda Recep Tayyip Erdoğan isimli genç ise ?Vasiyet? şiirini seslendirdi. İlçemizin bağlama üstadlarından Mehmet Sarımsı ise türküler söylerken programın sonunda İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak birlik ve beraberlik için dua etti. Lezzet Pide Salonu´nun Cıvıklı ikram ettiği akşamda Develililer sabah saatlerine kadar nöbetlerine devam ettiler.
BİNLERCE KİŞİYE HELVA DAĞITILDI
Kayseri Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara irmik helvası dağıtıldı.
Kayseri´de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 11. günde de Cumhuriyet Meydanı´nı doldurdu. Vatandaşların her ihtiyacının düşünüldüğü demokrasi nöbetinde Kayseri Kredi Yurtlar Kurumus İl Müdürlüğü, su, aşure ve puding ´ten sonra binlerce kişiye irmik helvası dağıttı.
Kayseri Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi, demokrasi nöbetine devam ettiklerini, vatandaşlara da ikramlarda bulundukları söyledi. Binlerce kişiye su, aşure ve puding ?ten sonra irmik helvası dağıttıklarını belirten Terzi, ?Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sabah işimizin başında, akşamda nöbetteyiz. Kurumumuz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün Cumhuriyet Meydanı´n da kurduğu çadırda vatandaşlarımızla birlikteyiz? dedi.
?MİLLETİN MALI MİLLETE?
15 Temmuz Darbe Kalkışması´ndan sonra, Develi´de Serhat
Dershanesi binasının Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfına devredilmesi üzerine, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ilgili bina önünde basın açıklaması yaptı.
Darbe Kalkışması´nın ardından, FETÖ Terör Örgütüne bağlı
dershane ve okul binaları, kamuya devredilmişti. Develi´deki Serhat Dershanesi binası da, AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu´nun çabaları ile Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfına devredildi. Konuyla ilgili olarak, Milletvekili Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar bina önünde basın açıklaması yaptı.
Milletvekili Sami Dedeoğlu, 5 bin metrekare büyüklüğündeki binanın yine vatandaşın hizmetine döndüğünü söyledi. Binanın, ilçede sorun haline gelen yurt sorununu ortadan kaldıracağını kaydeden Dedeoğlu, binanın şimdiden Develililer için hayırlı olmasını temenni etti.
Develi Kaymakamı Murat Duru ise ?Hizmet ettiklerini beyan ederek türlü desise ve fitnelerle milletimizin birlik ve bütünlüğüne kasteden bu hainleri hiçbir olumsuz kelime tarif edemez. Milletin malının hainlerden alınıp millete dönmesi amacıyla Sayın Dedeoğlu ve Başkan Cabbar´ın katkılarıyla bu bina Develililere devredilmiştir? diye konuştu.
Aynı zamanda Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı olan Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da, ?15 Temmuz akşamında hainler bir darbe teşebbüsünde bulundular fakat devlet-millet bütünlüğü ve dayanışması buna fırsat vermeyerek bu hainlerin iplikler pazara çıkartılmış oldu. İlçemiz vatandaşları bu dershane binasını saf, temiz duygularla yaptırmışlar fakat bu hainler bu duyguları istismar ederek kendi şahsi ve kirli çıkarları için kullanmışlardır. Dolayısıyla vekilimizi Sami Dedeoğlu´nun desteği ile Develililerin olan bu bina tekrar Develililer kazandırılmıştır? diyerek vakfın başkanı olarak devir teslim imzasını atmaktan büyük bir onur duyduğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: MEYDANLAR DEĞiL