MEYDANDA EL ELE

3.08.2016 09:42:43

Demokrasi nöbetinde Kayseri ve ilçe meydanlarını vatandaşlar boş bırakmıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik demokrasi nöbetinin 18´inci gününde farklı partilere mensup meclis üyeleriyle birlikte kürsüye çıktı ve birlik-beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Çelik, konu vatan, millet ve bayrak olunca farklılıkların kaybolduğunu söyledi.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi nöbetinin 18´inci günü Kuran-ı Kerim´in okunması ile başladı. Daha sonra vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz şehitlerimiz için dualar edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetinin 18´inci gününde sahneye Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kocasinan Belediye Meclisi´nin AK Parti ve MHP´li meclis üyeleri ile çıktı.
?HALKIN UYUMU, YÖNETİME YANSIYOR?
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yaptığı konuşmada Kayseri´deki uyuma dikkat çekti. Valilik, belediyeler, akademik çevre, sivil toplum kuruluşları ve iş alemi arasında uyum kültürü bulunduğunu dile getiren Başkan Çelik, ?Biz yöneticiler konu Kayseri olunca, konu vatan, millet, bayrak olunca diğer farklılıkları bir kenara koyar uyum içinde çalışırız. Bu uyum tepe yönetimde var diye düşünüyorduk; ama 15 Temmuz sonrası vatandaşlarımız arasında görülen uyumun yukarıya yansıdığını gördük. ?Kaymak süte tabidir´ diye bir atasözü var. Tabandaki süt iyi ki, kaymak da iyi oluyor. Yöneticiler arasındaki uyumun asıl sebebi sizlersiniz. Bu manzara bir örneği. 15 Temmuz sonrası Büyükşehir Meclisi´nde ortak bir bildiriyle uyumunu göstermiştik. 15 Temmuz sonrası bayrak, ezan ve vatana sahip olan AK Partili kardeşlerimiz, CHP´li kardeşlerimiz, Alparslan Türkeş´in Ülkücüleri, Necmettin Erbakan´ın Akıncıları, Muhsin Reis´in Alperenleri buraya uyum içinde geldiler. Böyle bir Kayseri´de hizmet etmekten gurur duyuyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın? diye konuştu.
Başkan Çelik´in konuşmasının ardından AK Parti ve MHP´liler birlikte el ele halkı selamladılar. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı´ndaki kürsüden ezan okundu. Ardından da Kayseri´deki demokrasi nöbetinin konuklarından TV Programcısı Fatih Çıtlak bir konuşma yaptı. Çıtlak, ?15 Temmuz´da Allah bize uyanmayı nasip etti? dedi.
Fatih Çıtlak´ın konuşmasından sonra Sedat Uçan sahneye çıkarak ilahiler seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bu sırada her gece yaptığı gibi meydanı gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.
MELİKGAZİ´DE NÖBET SÜRÜYOR
15 Temmuz günü Demokrasiye yapılan müdahale ile başlatılan demokrasi nöbetlerin aynı azim ve şevkle devam etiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milletin nöbette ve parolanın ise ?beraberlik, kardeşlik ve barış? olduğunu söyledi.
Darbe girişiminin halkın karşısında eridiğini ve yok olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kayserinin tek yürek, tek ses olarak bir olduğunu 18 gündür göstermiş olduğu nöbetteki samimiyet ile Kayserililerin bu sınavda ilk günden beri tüm Türkiye´ye örnek olduğunu ve görevini başarı ile yapmanın haklı gururunu yaşadığını kaydetti.
Yüce Türk milletinin aslında en manidar cevabı meydanlar da vermekte olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi; ?Türk milleti 18. Günde Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı ile meydanlar da nöbete devam etmektedir. Başlatılan Meydan Nöbetleri büyük bir azim ve şevkle devam etmektedir. Bu gün 18. Gün olmasına rağmen meydanlar dolu doludur. Bu bir nöbettir ve tatili olmaz. Milletin nöbetinde parola ise ?Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan?dır. Bu parola dahi nöbetin amacını en açık şekilde vermektedir?
Başkan Memduh Büyükkılıç, halkın sokaklara çıkarak destan yazdığını, Cumhuriyet´e, devletine, milletine sahip çıktığını sözlerine ekledi.
KOCASİNAN MECLİS ÜYELERİ
KOL KOLA DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Ağustos Ayı Meclis Toplantısında örnek bir dayanışma sergileyen Kocasinan Belediyesi meclis üyeleri demokrasi nöbetinde de örnek tavrı devam ettirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde bir araya gelen AK Partili ve MHP´li meclis üyeleri Cumhuriyet Meydanı´nda kol kola demokrasi nöbeti tuttu. Başkan Çolakbayrakdar, meclis üyeleriyle birlikte meydanda kurulan platforma çıkarak vatanseverleri selamladı. Bu birlik ve beraberliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de destek verdi.
Başkan Çolakbayrakdar önderliğinde Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri Valiliğin önünde toplandı. Örnek bir dayanışma sergileyerek birlik, dayanışma ve demokrasi mesajları veren Belediye Meclis Üyeleri milli irade vurgusu yaptı. Başkan Çolakbayrakdar´ın, AK Parti ve MHP´li meclis üyeleriyle birlikte nöbet tutması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Demokrasi nöbeti tutan vatandaşların coşkusu, Başkan Çolakbayrakdar´ın konuşmasıyla daha da arttı. Başkan Çolakbayrakdar, nöbetin 18. gününde meclis üyeleriyle birlikte vatandaşların yanında olduklarını belirterek, ?Kocasinan Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısını yaptık. Meclis toplantısından önce, AK Parti ve MHP´li meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelerek, ?Arkadaşlar bu akşam nöbete beraber gidelim´ dedik. Şimdi, AK Parti ve MHP´li meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Her daim bu birlik ve beraberliğimizle hem bu şehre, hem de Türkiye´ye örnek olmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.
Meydanlarda kardeşlik ruhunun sergilendiğine vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Vatan müdafaası ve bu toprakların bütünlüğü için, bayrağımızın gökkubbede özgür bir şekilde dalgalanması için biz burada nöbet tutmaya devam edeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz, bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanımızı her daim semalarda dinlettireceğiz. Allah´ın izniyle biz, bugün burada bunun için varız. Sizler 18 gündür meydanlarda nöbet tutarak dosta güven, düşmana korku salıyorsunuz. Taşkınlığa meydan vermeden, yakıp yıkmadan, kırıp dökmeden sadece kardeşlik içerisinde kendi iradenize sahip çıkmak için Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, meclisimizde seçmiş olduğumuz hükümetimize sahip çıkmak için meydanlarda nöbete devam edeceğiz. Daha güzel bir Türkiye için bugün kazanılmış birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini Allah´tan niyaz ediyorum.?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri´nin örnek bir dayanışma sergilediklerini vurgulayarak, ?Söz konusu vatan olduğu zaman ezanına, bayrağına sahip çıkan Ak Parti´liler, CHP´liler, MHP´liler, Erbakan´ın Akıncıları, Muhsin Yazıcıoğlu´nun Alperenleri hepsi bir uyum içinde meydanlarda yerini aldılar. Allah hepinizden razı olsun. Bizler parti farklılığı gözetmeksizin sizlere hizmet etmekten onur ve gurur duyacağız. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.? ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar, yediden yetmişe her kesimden vatandaşın olduğu demokrasi nöbetinde, vatandaşlarla birebir ilgilenerek sohbet etti.
Başkan Çolakbayrakdar daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte, milli irade nöbeti tutan binlerce vatansevere Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlanan sandviç, çorba, su ve çeşitli yiyecekler ikram etti.
Kocasinan Belediyesi temizlik ekibi de günün ağarmasıyla birlikte modern araçlarla çevreyi temizleyerek alanı, akşam devam edecek olan demokrasi nöbetine hazır hale getirmeye başladı.
DEVELİ HALKI GÜNDÜZ İŞİNDE GECE
DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Develilier, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´ın emri ile Develi Cumhuriyet Meydanında ?Darbeye Karşı Tek Yürek? sloganıyla demokrasi nöbetlerine devam ediyor.
15 Temmuz´da kalkışılan hain darbe teşebbüsü esnasında şehit düşmüş vatandaşlarımızın da anıldığı 18. Gün nöbeti, Çayırözü Cami İmamı Mustafa Zabın´ın Kuran ı Kerim tilavetiyle başladı. Develideki darbeye karşı dik duruşun baş mimarlarından olan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar yaptığı selamlama konuşmasını ?Bu hain darbe teşebbüsünde şehit düşmüş kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, tüm hain ve zalimlerin tez zamanda hak ettikleri belaya çarptırılmalarını Cenabı Allah´tan niyaz ediyorum? dualarıyla sonlandırdı. Develi Kaymakamı Murat Duru ise konuşmasında Türk Milletinin özünde Çanakkale ruhunun her daim diri olduğunu vurgulayan bir selamlama konuşması yaptı. Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci´nin slaytlar eşliğinde tarihi tecrübeleri aktardığı etkili sunumunun ardından İlçe Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven ise 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdikten sonra şehit ve gaziler için yaptığı dua ile konuşmasını sonlandırdı. Almanya´nın Mainz Şehri yakınlarındaki Alzey gurbetçileri tarafından kesilen kurbanların ardından sona eren programda vatan nöbetçilerine Develi Belediyesi tarafından çorba ve çay ikramında bulunuldu.
HACILAR BELEDİYE MECLİSİ DARBE
GİRİŞİMİNİ KINADI.
Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden Ağustos Ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunduğu toplantıda, Fetö darbe girişimi kınandı.
Hacılar Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen Ağustos ayı meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici başkanlık etti. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan toplantıda, 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişimine karşı ortak kınama bildirisi okundu. Bildiride Başkan Ekici şu sözlere yer verdi;
?Biliyorsunuz 15 Temmuz Cuma gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkemize, vatanımıza ve milletimize karşı darbe girişiminde bulunuldu. Ama önce Allah´ın inayeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın dik durması ve milletimizin sokağa çıkarak ülkeyi sahiplenmesi ile çok şükür darbe girişimi engellenmiş oldu. Rabbim bu terör örgütünü Kahhar ismiyle kahretsin. Rabbim bu hainlere bir daha fırsat vermesin. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın.?
Gündemin ilk maddesinde yer alan Hacılar Meydan Parkı´nın isminin, 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştirilmesine oybirliği ile kabul edildi.
İkinci maddede yer alan Konut Dışı Çalışma alanındaki işyerlerinin su aboneliğinin meclisten yetki talebi konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin son maddesinde yer alan 2016 yılı 2464 sayılı Belediye Gelirleri kanunu ve 5393 sayılı Belediye kanununun 18. Maddesinin f bendi gereğince gelir tarife cetvelinin düzenlenmesi amacıyla Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Toplantının sonunda Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.
BAŞKAN YILDIZ, NÖBETİNE DEVAM EDİYOR
Sarıoğlan´da son olarak ?Demokrasi nöbeti´nin tutulduğu Palas mahallesinde konuşan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ?Ordumuzun başkomutanı, ülkemizin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın meydanlara çıkın, milli iradeye sahip çıkın talimatıyla buradayız. Onurumuzu hainlere karşı korumak için, meydanları boş bırakmamakta kararlıyız? dedi.
Palas meydan parkında gerçekleştirilen ?Demokrasi nöbeti´ne ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutanı Eyüp Budak, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç, Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlarında söz alarak konuştuğu nöbette, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bölmek isteyenlere karşı Sarıoğlan halkının tek yumruk olduğuna dikkat çekildi.
Başarısız darbe girişimi sonrası, FETÖ örgütünün kökünün kazınacağını, başındakinin de gelerek burada hesap vereceğini belirten Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız şunları söyledi:
?Öncellikle Allah sizden razı olsun. Yine bu akşam bu meydanı doldurdunuz. Ülkemizi, milletimizi, milletin adamını, baş komutanımıza el uzatmaya çalışanlara karşı buradasınız. Bu bayrak bizim bayrağımız, bu devlet bizim devletimiz ve bu devleti bir araya getiren ve teşkil eden de bu aziz millet, Türki milleti. Biz kendi onurumuzu, namusumuzu, her türlü haine karşı koruruz ve korumakta da kararlıyız. Biz hiçbir zaman milli iradeye uzanan ellerin karşısında durmaktan geri kaçmadık ve geri kaçmayacağız, her zaman dik duracağız. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır; ?diklenmeden dik durma.´ Bugün bu bayrağın altında hepimiz biriz. Hiçbir şekilde aramızda bir siyasi farklı düşünce yoktur. Çünkü bu milletin namusuna uzanan ellerin karşısında bizim dik durmamız lazım. Şanlı Türk formasının üniformasını üzerine giyip de bu millete silah kaldıran Türk askeri değildir, Türk askeri olamaz. Bu anlamda bizim şanlı ordumuzun içerisindeki bu çürükleri, bu hainleri tek tek ayıklayacağız. Bunların ne ordumuzda ne aramızda yeri yoktur. Hepinize bu akşamki katılımınız ve buradaki nöbetiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa süre içerisinde hepimiz bu işi bitireceğiz. Allah hepinizden razı olsun ve korusun.?
DEMOKRASİ NÖBETİ TUTANLARA KAYSERİ
ŞEKER´DEN LOKMA TATLISI İKRAMI
15 Temmuz günü Demokrasimize, hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan kalkışma sonucunda Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine Halkımız tarafından başlatılan Demokrasi Nöbetlerinin Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerine, Kayseri Şeker Çiftçileri, iş makinalarıyla ve traktörlerle yapmış oldukları destekler yanında gündüzleri tarlada ekmeği için çalışırken, akşamları da meydanlarda Demokrasi için nöbete devam ediyor.
Kayseri Şeker çiftçisi ve çalışanının demokrasi nöbetlerine bizzat katılımı yanında 18 günlük süre içerisinde Kayseri Şeker olarak da Demokrasi nöbetine katılanlara zaman zaman bayrak, içecek su, ayran, sandviç ve lokma tatlısı gibi ikramlarda da bulunmaya devam ediliyor.
Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi nöbetinin 18. gününde Kayseri Şeker´in lokma tatlısı ikramını, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Adıgüzel, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş, Hurşit Dede diğer yetkililer birlikte yaptılar.



Anahtar Kelimeler: MEYDANDA