Meteoroloji’den Kayserililere serinleten haber

31.08.2021 16:48:00

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Bütüner: "Perşembe günü beklenen yağıştan sonra hava sıcaklıklarının 8-9 derece düşmesini bekliyoruz” dedi.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Bütüner, hava sıcaklıkları ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Perşembe günü beklenen yağıştan sonra hava sıcaklıklarının 8-9 derece düşmesini bekliyoruz” dedi. Perşembe günü beklenen yağışın ardından sıcaklıklarda 8-9 derece bir düşme beklediklerini söyleyen Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Bütüner, “Kayseri’de bugün 31-32 derecelik sıcaklık bekliyoruz ve şu anda da aşağı yukarı o sıcaklıklara ulaştık. Yarın da bundan 1-2 derece düşük bir sıcaklık olacak. Perşembe günü ilimiz ve bölgemiz genelinde yağış bekliyoruz. Bunun etkisi ile de hava sıcaklıklarının bugüne oranla 8-9 derece düşeceğini tahmin ediyoruz. Cuma günü -yine 25-26 derecelerde bugüne oranla yine derece bir azalma göreceğiz. Cumartesi Pazar da yine 25-26 derece hava sıcaklığı bekliyoruz. Sadece Perşembe günü yağış bekliyoruz, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü parçalı bulutlu hava bekliyoruz. Ayrıca yağışla birlikte kuvvetli rüzgar olabilir, vatandaşlardan dikkatli olunmasını rica ediyoruz” dedi.


Bütüner, 32-33 derece olan sıcaklıkların hafta sonunda 25-28 derece aralıklarına düşeceğini belirterek, “Geçtiğimiz hafta sonu çık sıcak oldu ve Pazar günü sıcaklık tavana ulaştı. Yer yer 39 dereceler ölçüldü, mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde gördük sıcaklıkları. Az önce de bahsettiğim gibi Perşembe yağışlı sistemin gelmesi ile birlikte hava sıcaklıkları Eylül ayı normallerinin birkaç derece altında olacak. Bugüne oranlarsak da yaklaşık 8-9 derecelik bir düşüş var. Bugün 32-33 dereceleri görürken, Perşembe ve Pazar günleri arasında 25 ile 28 derece arasında sıcaklıklar göreceğiz” ifadelerini kullandı.