MEMUR SEN TOPLU SÖZLEŞMEDEN BEKLENTİLERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

31.07.2015 09:42:47

MEMUR-SEN Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-SEN Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 2016-2017 Toplu Sözleşme görüşmelerinden beklentilerini paylaştılar.

 

              

 

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ?Hükümet teşvik paketleri açıkladı, istihdam paketleri açıkladı, vergi paketleri açıkladı, kamu borcu yapılandırma paketleri açıkladı ancak kamu görevlilerine ve emeklilerine yönelik sosyal teşvik paketi açıklamadı. Üstelik, yakın dönemde gerçekleşen seçim sürecine rağmen böyle bir paketi hayata geçirmeye yönelmedi. Toplu Sözleşme Masası, bu eksikliğini gidermesi için Hükümete de büyük bir fırsat sunacak. Bu çerçevede, ana kolonları şu dört unsur olan paketle masada olacağız. Toplu sözleşme tekliflerimizin gövdesini oluşturan dört teklifimiz; Yüzdelik Zam+ Taban Aylığa Zam+Refah Payı+Enflasyon farkı olacak? dedi.

 

Kalkan, konuşmasını, ?Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine; 2016 yılında; Birinci Altı Ayda %8, ikinci Altı Ayda %8 ve 1 Ocak 2016´dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının %50´si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017´den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı istiyoruz? şeklinde sürdürdü.

 

 Memur Sen Kayseri İl temsilcisi Kalkan taleplerine şu şekilde sıraladı: Bu dörtlü pakete; vergi kesintisi kaynaklı maaş kayıplarının tazmini, ek ödemelerin emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılması, kadın ve engellilere yönelik özel taleplerimiz, emekli maaşının artmasını sağlayacak tekliflerimiz, Ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi, başta Aile yardımı olmak üzere, doğum yardımı, ölüm yardımı, kreş yardımı, yemek ve ulaşım yardımı gibi sosyal hak ve yardımlara ilişkin teklif ve taleplerimiz eşlik edecek. Gelir Vergisi Kaynaklı Maaş Kayıplarının Telafisi; Kamu görevlilerinin yıl boyunca %15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını istiyoruz.  Halen 177,30 TL olan eş yardımının 275 TL´ye, 6 yaş üstü için 20,80 TL ve 0-6 yaş için 41 ,6OTL olan çocuk yardımının da herhangi yaş sınırı uygulanmadan her çocuk için 75 TL´ye çıkarılmasını istiyoruz.

Halen üç ayda bir 60 TL olan Toplu sözleşme ikramiyesinin; yüzde 50 artırımlı (90 TL) yetkili sendika üyelerine ise yüzde 100 (1 2OTL) olarak ödenmesini teklif ediyoruz.

KİT´ler ve kamuda çalışan, memur işi yapan fakat memur olmayan personelin KİT´lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesinin sağlanmasını istiyoruz?