MEME KANSERİNDE ERKEN TANIYA DİKKAT!

26.10.2014 11:01:36

01-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ayı dolayısıyla Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi üyeleri, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde bir araya geldi.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi üyeleri kadınlarda en fazla görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine dikkat çekti. Meme kanseri konusunda bilgilendirme yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr.Can Küçük katılımcılara şu bilgileri verdi:” Meme kanseri görülme sıklığı artmakla birlikte, erken teşhis imkanlarındaki gelişime paralel olarak meme kanserinden ölümler azalmakta ve memeyi almadan yapılan cerrahi işlemlerin oranı artmaktadır.

 

Özellikle 40 yaşından sonra tarama periyodlarını sıklaştırmak son derece önemlidir. Son dönemde gelişen yeni tedavi yöntemleri ve ileri teknolojik uygulamalar sayesinde meme kanserinden ölüm oranları giderek düşmektedir. Ancak tüm bu yeniliklere rağmen hayat kurtaran en önemli unsur erken tanıdır.

 

Erken tanı sayesinde, meme kanserinin getirdiği sorunlar büyük oranda çözülebilmektedir. Doktora görünmeme, kendi kendini kontrol etmeme, mamografi ve ultrasonografi çektirmeme, meme kanserinde erken tanıyı geciktirir.”

 

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ayşe Uzunlu’da yapılan toplantının önemine ilişkin şunları söyledi: ” Risk altında olsun olmasın tüm kadınları meme kanseri ile ilgili bilinçlendirmek istedik. Bilinçli davranmanın hemen her hastalıkta, tedavi sürecinin başarıyla sonuçlanmasına katkı sağladığı günümüzde, bu etkinlik vasıtasıyla “Erken tanı hayat kurtarır” bilincini herkesin hayatına uyarlamasını dileriz.”