Melikgaziye verilen çöp aracı

14.07.2015 10:17:23

TEMİZLİK ÇALIŞMASINA VERİLEN ÖNEM İLE YENİ ÇÖP TOPLAMA ARACI

 

Hizmet kalitesini artırmak için?

         Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, günden güne büyüyen ve gelişen Melikgazi İlçesinde daha etkin, verimli ve seri hizmet sunabilmek amacıyla araç parkını her geçen gün yeni alınan araçlarla genişlettiklerini söyledi.

81 ayrı mahallede günlük çöp toplanıyor

 Melikgazi ilçesinin her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyüme ile semtler arasında mesafenin de artığını bundan dolayı araç parkına sürekli yeni araçlar satın alarak genişletip, hizmeti vatandaşlara bizzat bire bir sunduklarını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç? Melikgazi İlçesinin yerleşim alanı büyümekte ve bu fiziki büyümeye paralel olarak nüfusu artmaktadır. İlçe sınırları içerisinde 81 mahalle bulunmaktadır. Yaz aylarında bağ ve sayfiye alanları ile temizlik yapılan alan da artmaktadır. Halk ve çevre sağlığı açısından temizlik ve çöp toplama işini çok önemsiyoruz. Bu nedenle temizlik ve çöp toplama çalışmasını daha etkin ve seri yapabilmek için özel sektörden hizmet satın alıyoruz. Çevre temizlik vergisinden elde edilen vergilerin bir kısmı ile 1 adet 2015 model vinçli ve sıkıştırmalı çöp toplama aracı satın alındı. Yer altı konteynırlarının çöplerini almak üzere satın alınan aracın vinç kaldırma yük kapasitesi 5 tondur. Dolayısıyla şehir içinde bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Çünkü hizmette süreklilik esastır.? dedi

 

Sıkıştırmalı çöp toplama araçları?      1 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracının şehir merkezindeki çöp konteynırlarının kullanımına tahsis edildiğini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, büyüyen ve gelişen ilçe sınırları için her geçen gün yeni araç ve gereç takviyesi yapılarak hizmette verimliliğin artırıldığını sözlerine ekledi.

SARIOĞLAN´DA MEZARLIKLAR VE YOLLARDA OT TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI

Bayram öncesi Sarıoğlan´da özellikle mezarlıklar, yollar, orta refujlar, park ve bahçelerde ot ve genel temizlik yapıldı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın talimatı ile ilçe bayrama hazırlandı. Bu çerçevede ilçe genelindeki tüm mezarlıklarda ot temizliği, grayder, ot ve yonca biçme makinesi ve tırpanla tamamlandı. Araç ve yaya yolları, orta refujlar ile yol kenarları da belediye ekiplerince temizlendi. Belediye ekipleri son olarak Sarıoğlan ilçe Mezarlığı´nda, daha önce yarım kalan ot temizliğini gerçekleştirdi. Sağanak yağışlar ve sonrasında otların ıslak olması nedeniyle yarım kalan mezarlıktaki ot temizliği bu kez traktör arkasındaki yonca biçme makinesi ve ot biçme makinesi ile sona erdi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, mezarlıkların yanı sıra tüm cadde, sokak, bulvar, orta refuj, yol kenarları ve yaya yollarındaki ot temizliğinin de tamamlanma aşamasına geldiğini, ot temizliğinin kolay olmadığını da açıkladı. 



Anahtar Kelimeler: Melikgaziye verilen aracı