MELİKGAZİ´DEN ŞEHRE YENİ ESTETİK

18.08.2015 10:11:06

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ?Dışarıdan şehrimize gelenlere veya bu şehirde yaşayan hemşerilerimize sağlıklı bir görsel çevre, estetik bir doku, temiz ve zarif bir şehir algısı oluşturmak hedefi ile Melikgazi Belediyesi olarak bir çalı

 
Şehir estetiğinin birlik, bütünlük ve görsel güzellik sağlaması ?
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde şehir estetiğinin birlik, bütünlük ve görsel güzellik sağlaması amacıyla yeni bir şehir estetiği için standartlar belirleneceğini söyledi.
Dışarıdan şehrimize gelenlere veya bu şehirde yaşayan hemşerilerimize ?
Tarihi şehir merkezi, arkeolojik sit alanları, tescilli yapılar ve koruma alanları, kültür yolu, açık alan müze yerleri, doğal ve bitki koruma alanları gibi bölgelerde görsel bütünlük ve güzellik açısından reklam ve tanıtım tabelaları için bir kurul oluşturulacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Kayseri bir tarih ve kültür şehridir. Yapıları ve doğal güzellikleri bir arada barındırmaktadır. Dışarıdan şehrimize gelenlere veya bu şehirde yaşayan hemşerilerimize sağlıklı bir görsel çevre, estetik bir doku, temiz ve zarif bir şehir algısı oluşturmak hedefi ile Melikgazi Belediyesi olarak bir çalışma başlatacağız. Yapılacak çalışma sonucunda alınan kararlara aykırı bulunan bütün tabela, tente, ilan ve reklam araçları ile bina cephelerinde görüntü kirliğine neden olan kablo, klima cihazları, çanak anten, panjur gibi yapılara izin verilmeyecektir.? dedi.
Yeni yapılacak binalarda bu standartlar uygulanacak
Şehir estetiği ve mimari dokusunu olumsuz etkileyen, sıvası dökülen, boyası yıpranan binaların cephelerinin sokak geneline uygun olmayan renk ve malzemelerden yapılan görsel kirliliklerin düzeltileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılacak çalışma ile kurul tarafından alınacak kararlar sonrası yeni yapılacak binalarda bu standartların uygulanacağını sözlerine ekledi.