Melikgazi Belediyesi çalışanlarına tetanos aşısı yapıldı

30.10.2017 14:14:47

Melikgazi Belediyesi bünyesinde çalışan personele 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, tüm çalışanlarına tetanos aşısı yapıldı.

Melikgazi Belediyesi bünyesinde çalışan personele 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, tüm çalışanlarına tetanos aşısı yapıldı. 
Melikgazi Belediyesinde memur, işçi ve sözleşmeli personel olarak görev yapan personele zorunlu olarak yapılması gereken 1. doz ve 2. doz tetanos aşılarının yapıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince öncelikle iş ve işçi ile iş yeri güvenliği olduğunu bunun için gerekli tedbirlerin her zaman alındığını kaydetti
Çalışan personellerinin sağlıklarına önem verdiklerini ve periyodik olarak sağlık taramasından geçirildiklerini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç ?Belediyemiz bünyesinde çalışan personelimizin yapmış oldukları işe bağlı olarak gelişebilecek sağlık problemleri ve iş risklerini tespit etmek ve çalışanları bu risklerden korumak bizim önceliğimiz. Rutin Laboratuar testleri yanında, çalıştıkları bölüme özgü risk faktörlerine göre olası meslek hastalıklarından korunmak sorunları erken tespit etmek amacıyla periyodik olarak sağlık taramaları tahlil ve muayeneleri yapılıyor. Yapılan sağlık taramaları sonucunda çalışanların daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlıyoruz? dedi.
Başkan Büyükkılıç, tetanos aşısının 1. dozun korunma süresinin 1 yıl, 2. doz aşının ise 5 yıl süresinin olduğunu sözlerine ekledi.