Meleklerin dileği gerçek oluyor!

19.03.2015 10:21:30

Kara Para Aşk'ın Ali Komiseri Alper Türedi, ‘Bir Dileğim Var' projesi kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde tedavi gören lösemi hastası çocukları ziyaret etti.

Kara Para Aşk'ın Ali Komiseri Alper Türedi, ‘Bir Dileğim Var' projesi kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde tedavi gören lösemi hastası çocukları ziyaret etti.

 

Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook'ta ‘Bir Dileğim var' adı altında organize olan grup adına ünlü oyuncu Alper Türedi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Ve Hematoloji Servisi'nde tedavi gören lösemi hastası çocukların dileklerini yerine getirmek için Kayseri'ye geldi. Çocukları melek olarak niteleyen Türedi, bu kapsamda 11'nci hastane olarak ERÜ'de tedavi gören meleklerin dileklerini öğrendi. Alper Türedi, yaklaşık 15 gün sonra Kayseri'ye tekrar gelerek bu dilekleri yerine getirecek.

57 bin kişiden oluşan büyük bir aile

 

Eşi Pınar Türedi ile meleklerin dileklerini öğrenmek için gelen ünlü oyuncu Alper Türedi, bugüne kadar ziyaret ettikleri hastaneler içerisinde en temiz ve en kapsamlı çalışmaların ERÜ Tıp Fakültesi'nde yapıldığını söyledi. Bir Dileğim Var grubu üyelerinin meleklerin dileklerini yerine getirmek için çaba sarf ettiğini ifade eden Türedi, Ben hastaneler gidip çocukları anlık da olsa mutlu etmek için çaba sarf ediyorum. Toplumda lösemi hastaları için bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Ben eşimle birlikte önce hastanelere gidiyorum, ardından meleklerin dileklerini öğreniyorum. Bunu da bir liste haline getirip Facebook grubumuzda yayınlıyorum. Şu an biz 57 bin kişiden oluşan büyük bir aileyiz. Liste yayınlandıktan sonra gönüllülerimiz, ellerinden ne geliyorsa dilekleri yerine getirmek için çaba harcamaya devam ediyorlar” dedi.

Güven odaklı çalışıyorlar

Bir Dileğim Var grubunda güven odaklı çalıştıklarını söyleyen Türedi, Dilekleri grup üyelerimiz vasıtasıyla temin ettikten sonra yaklaşık 15 gün içerisinde tekrar hastaneye gidiyoruz. Meleklere dileklerini veriyoruz. O an yaşadıkları mutluluk bizi çok sevindiriyor. Benim için güven çok önemli. Grup üyelerimizin böyle bir isteği olmamasına rağmen dileklerini meleklerin verirken bunu bir video çekerek kayıt altına alıyorum. Bu videoları da Facebook grubumuzda yayınlıyorum. Eğer ki aile veya çocuk video çekilmesini istemiyorsa, gönüllümüz ile hastamızı telefonla konuşturuyorum” diye konuştu.

Kayseri'de seminer verecek

Dernek veya vakıflaşmayı istemediklerini söyleyen Alper Türedi, grup olarak nakit para yardımını kesinlikle reddediyor. Alper Türedi, meleklerin dileklerini yaklaşık 15 gün sonra yerine getirecek. İstanbul'da yaşayan ve bu amaçlı Kayseri'ye gelen Türedi, ERÜ öğrencilerine bu kapsamda bir de seminer verecek.