MEKTEBİM OKULLARI KAYSERİ AÇILIYOR

30.03.2018 18:01:52

Türkiye´nin önemli eğitim markalarından Mektebim Okulları yeni Kayseri Kampüsü inşaatını düzenlediği lansman ile tanıttı. Bir otelde gerçekleştirilen programa katılım oldukça fazlaydı.

Türkiye´nin önemli eğitim markalarından Mektebim Okulları yeni Kayseri Kampüsü inşaatını düzenlediği lansman ile tanıttı. Bir otelde gerçekleştirilen programa katılım oldukça fazlaydı.

Kayseri lansman programına Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, çok sayıda davetli katıldı. Tanıtımda konuşan Mektebim Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, eğitimin ülkemizde gün geçtikçe değerinin arttığını ve daha önemli hale geldiğini ifade etti.

Mektebim Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, konuşmasında, şunları söyledi;

?Bizler eğitimci olarak siyasetin tamamen dışındayız. Bizler vatanını, milletini seven, toplumun tüm kesimine eş mesafede bulunuyoruz. Ama tabii ki söz konusu olan darbe kalkışmasından neler çıkarttığım konusuna gelecek olursak; darbe kalkışmasını yapanların kimler olduğuna baktığımızda hepsi eğitimli insanlardı. İçlerinde eğitimsiz hiç kimse yoktu. Orgenaral vardı. Korgeneral vardı. Mühendisler vardı. Çok değişik sektörlerden eğitilmiş insanlar vardı. Ama onlarda ne yoktu? Vatan sevgisi yoktu. Demek ki sadece eğitim vererek değil de aynı zamanda vatan, millet, bayrak sevgisi aşılayarak eğitimi desteklememiz lazım."

Eğitimcilerin ilk görevinin vatan sevgisi olduğunu hatırlatan Kalko, "Vatanına milletine bağlı, nesiller yetiştirmek birinci görevimiz. Eğitimli, girişimci nesiller yetiştirmekte ikinci görevimiz" dedi. Kalko, Mektebim Okulları Kayseri Kampüsü hakkında da bilgiler verdi.

Mektebim okullarını hedeflerini açıklayan Ümit Kalko, "Bundan sonra neler bekliyor Mektebim´i? Mektebim öğrencilerini ne gibi imkanlar bekliyor? Şu anda 65 kampüsümüz vardı. Biz üç yıl içerisinde Türkiye´nin, beş yıl içerisinde dünyanın en büyük eğitim kurumu olmak istiyoruz. Bazen hızlı büyümeler insanları korkutur. Velilerimizde acaba bu kadar hızlı büyüyünce eğitim kalitesi düşer mi? Diye kaygılanabilirsiniz. Bu işler tamamıyla temeli sağlam atılmasıyla alakalı işlerdir. İnşaatta böyledir. Temeli çok sağlam atarsanız, kaç kat çıktığınızın bir önemi yoktur. Bu bağlamda bizlerin eğimi sistemi oturdu. Bizler 125 kampüse kadar bu yapıyı büyütmek istiyoruz" dedi.

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu´da hayırlı olsun temennisinde bulunarak, gelecek nesil olan çocuklarımızın daha donanımlı olmaları için eğitimin önemli olduğunu belirtti.

Mektebim Okulları, 61 kampüs, 204 okul, 30 bin öğrenci ve 6 bin personeli ile Türkiye´nin yükselen eğitim markası oldu.