Meğer fesh edilmiş

5.11.2014 11:40:18

Geçtiğimiz günlerde Biri vermiş, biri almış; vatandaş yemiş” başlıklı haberimiz de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan denetimlerde, ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı gerekçesiyle adı geçen Narin Süt ve Süt Ürünleri Gıda Pazarlama San. Tic

Geçtiğimiz günlerde “Biri vermiş, biri almış; vatandaş yemiş” başlıklı haberimiz de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan denetimlerde, ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı gerekçesiyle adı geçen Narin Süt ve Süt Ürünleri Gıda Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti’nin ORAN’ dan 2010 yılında mali destek aldığını duyurmuştuk.

 

2010 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)  Genel Sekreterliği görevinde bulunan;  Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’ndan konuyla ilgili açıklama yapmasını istemiştik. Konuyla ilgili ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, mali destek kazanan Narin Süt ve Süt Ürünleri Gıda Pazarlama firmasının ilerleyen süreçte projesinin fesh edildiğini bildirdi.

Haberimizin ardından ORAN’dan gönderilen yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Ajansımız, mali destek programları kapsamında hibe verilen projeleri izlemekte ve mevzuatça verilen görevleri yerine getirmektedir. Ancak firmaların üretimlerine ve ürettiği ürünlerine yönelik bir denetim gerçekleştirmemektedir. Buna yönelik denetimlerin hangi kurum ve kuruluşlarca yapılacağı mevzuatlarda yer almaktadır. ”

Haber: Dilek Bolat