MEB SOYKIRIMI

23.09.2014 12:06:14

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, çok sert çıkarak, Paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız bahanesiyle yola çıkanlar; MEB'de, kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu” diye konuştu.

TÜRK EĞİTİM-SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI ALİ BENLİ:
- "ZİLLER, DERTLİ ÇALDI"

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

KAYSERİ (İHA) - Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, düzenlediği basın toplantdısında "2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı , 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başladı. 16 milyon 400 bin öğrenci, ders başı yaptı. 1.ve 5. Sınıf öğrencileri ise uyum için 1 hafta önce okula başladı. Ancak ziller dertli çaldı" dedi.
Benli, " 2014 - 2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nın; dertsiz, sıkıntısız, huzur içinde başlaması hepimizin ortak arzusuydu. Ancak ortak arzumuz maalesef gerçekleşemedi. Bunun sebebi; AKP Hükümeti eliyle sistemsizliğin sistem diye dayatılması, adaletin katledilmesi, kul hakkı gasplarının zirve yapmasıdır.
Sıkıntılar, huzursuzluk ve dertlerin kaynağı konusunda özet bilgiler vermek istiyoruz: Sadece altı konu başlığı ile duygu ve düşüncelerimizi açıklamak istedik" diyerek şu şekilde konuştu:
"Okul/Kurum müdürlerine yapılan kıyım, darbe dönemlerine bile rahmet okutacak niteliktedir.
MEB Yasası ve ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile birlikte MEB’de akıl almaz bir kadrolaşma yaşandı. Paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız bahanesiyle yola çıkanlar; MEB’de, kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul/kurum müdürünün görevi hiçbir kriter olmaksızın, keyfi bir şekilde uzatılmadı. Kayseri’deki 190 okul/kurum müdürü bu sayıya dahildir. MEB’de kıyım öyle bir noktaya geldi ki; siyasi, ideolojik anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri, birer birer tasfiye edilmiştir. Bunun adı, MEB’de yönetici soykırımıdır."