MAZLUMDER PROTESTO ETTİ

16.03.2015 10:49:21

Mazlumder Kayseri Şubesi ve Suriyeli mülteciler Suriye'deki iç savaşı 5. yılında protesto etti.


Suriyeli mültecilerin yer aldığı protesto da basın açıklaması yapan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş "Mazlumder Kayseri Şubesi olarak, bugün 5. yılına giren yüz binlerce masum kadın, erkek ve çocuğun ölümüyle sonuçlanan, on binlercesinin de yaralanmasına, milyonlarcasının sığınmacı durumuna düşmesine sebep olan, Suriye'de ki iç çatışma ve katliamların sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Teşkilatını, İslam İşbirliği Teşkilatını, bölge ülkelerini ve halklarını göreve davet ediyoruz. Yaraların sarılması için insiyatif almaya davet ediyor, çatışmalarda ölenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar, Suriye halkına başsağlığı diliyoruz.'' ifadesini kullandı
Yapılan basın açıklamasında Suriyeli mülteciler adına konuşan Salih Karabelli "Okullar, evler, hastaneler, her şey yıkılıyor. Taş üstünde taş kalmadı. Ülke kan gölü haline geldi ve dünya medeniyeti bu durum karşısında sessiz kimse Esada dur demiyor.'' dedi.
Savaş yüzünden Suriyelilerin ülkelerini bırakmak zorunda kaldığını belirten Karabelli "Dünya Suriyede ki katliamlara sessiz kalırken ülkesinin sınırlarını biz Suriyelilere açan ve misarfir eden Türkiye halkına ve hükümetine Kayseri'de ki Suriyeliler olarak teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER PROTESTO ETTİ