MAZLUMDER: ?28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin´

24.01.2018 17:36:19

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Adliye önünde ?28 Şubat Siyasi Yargı kararları İptal Edilsin´ başlıklı diğer şubelerle eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Kayseri Adalet Sarayı önünde MAZLUMDER Kayseri Şubesi üyeleri ?28 Şubat Siyasi Yargı kararları İptal Edilsin´ başlıklı basın açıklaması yaptı.
İlk olarak konuşan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş geçmişte yanlış uygulamalar soncuu mağdure edilmiş halen cezaevinde olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için ya hukuki düzenlemenin yapılması ya da yeni yargılamalar ile bunların salıverilmesi için sesi soluğu olmaya devam ediyoruz? dedi.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi adına üye Mikail Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 28 Şubat´ın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat´ın çaldığı hayatların hesabının hakkıyla sorulmadığını belirterek, ?3 hafta önce başlattığımız ve diğer şubelerimizin de desteği ile her Çarşamba eşzamanlı olarak yürüttüğümüz ?28 Şubat Siyasi Yargı kararları İptal Edilsin´ başlıklı açıklamalarla 28 Şubat´ın en büyük mağdurlarının mağduriyetini gidermenin herkes üzerinde terkedilemez ve aksatılamaz bir faz olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. MAZLUMDER olarak umudumuzu kaybetmeden, ?28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin, 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın´ talebimizi tekrar vurguluyoruz? diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.