MAZBATALAR BUGÜN-YARIN

15.06.2015 09:39:28

AK Parti İl Başkanlığı´nın seçimlere yaptığı itirazın bugün karara bağlanması bekleniyor. Kararın ardından vekil seçilen isimler mazbatalarını alarak Ankara´nın yolunu tutacak.

 

 

 

   7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri´nden sonra AK Parti İl Başkanlığı´nın İl ve İlçe Seçim Kurulları´na yaptığı itirazın sonucunun bugün ya da yarın karara bağlanarak, kamuoyuna açıklanması bekleniyor. İtirazın karara bağlanmasının ardından Kayseri Milletvekili seçilen isimler, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin (TBMM) yolunu tutarak, önce kayıt yaptıracak, sonra da yemin edecek.

   25. dönem Milletvekilliği Seçimleri´nde Kayseri´de AK Parti´den Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Yaşar Karayel, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, MHP´den de Yusuf Halaçoğlu, Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz , CHP´den ise Çetin Arık TBMM´ye gitmeye hak kazanmıştı. Büyük ihtimalle bugün açıklanması beklenen itiraz sonuçlarının ardından seçim sonuçları, baş itiraz olmaması durumunda resmileşmiş olacak ve Kayseri´den vekil seçilenler mazbatalarını alacak.

  Mazbataların ardından Ankara´ya Meclis´e gidecek olan 9 milletvekili, buradaki kayıt işleminin ardından Meclis´in ilk oturumunda yemin ederek göreve başlayacak.

(Bedir Kulay)

  



Anahtar Kelimeler: