?Marka Değeri Platformu? Marketing Türkiye´de Tanıtıldı

19.10.2016 14:12:50

?Bugün dünyaya baktığımızda markalaşmanın en önemli kriterlerinden biri olan reklam harcamaları ülkelerin GSYİH´lerinin binde 70´i düzeyinde.

Muhittin Özdemir´in başkanlığını yaptığı ?Marka Değeri, Türkiye´nin Değeri Platformu?, reklam ve pazarlama sektörünün en önemli dergilerinden Marketing Türkiye´de tanıtıldı. 
Derginin Ekim 2016 tarihli 320. sayısında ANADER ile ?Marka Değeri, Türkiye´nin Değeri Platformu? Başkanı Muhittin Özdemir ile yapılan söyleşi yayınlandı. ?Marka yasal bir değer olarak görülmeli? başlıklı söyleşide Platform´un son günlerin en dikkat çeken sivil toplum girişimlerinden olduğu vurgulandı.
Marka olun, değerli olun!
Özdemir söz konusu söyleşide reklam harcamaları ve markalara yatırım konusunda şunları söyledi;
?Bugün dünyaya baktığımızda markalaşmanın en önemli kriterlerinden biri olan reklam harcamaları ülkelerin GSYİH´lerinin binde 70´i düzeyinde. Türkiye´de ise bu oran daha düşük, binde 30 dolaylarında. Yani olması gerekenin çok altında. Markalarımıza yatırım yapmak zorundayız. Buradan başta KOBİ´lerimiz olmak üzere tüm işletmelerimize sesleniyorum. Marka olun, değerli olun. Kendinize değer verin, markanıza değer verin. Sizlerin marka değeri Türkiye´nin değeri?
Platformun misyonu
ANADER´in öncülüğünde geçen ay hayata geçirilen Platform´un misyonunun ?Marka değerinin yasal bir değer olarak kabul edilmesi için mevzuat değişikliği sağlamak? olduğunu belirten Muhittin Özdemir bunun getireceği olumlu gelişimleri de şöyle açıkladı:
?Ülke kaynakları çoğalacak, işletmeler büyüyecek, istihdam artacak, vergi gelirleri yükselecek, nihayetinde Türkiye daha da gelişecek. Markaya verilen değerin artmasıyla sadece yeni bir kaynağa kavuşan firmalar değil, başta reklamcılık ve medya olmak üzere hemen hemen her sektör bu durumdan olumlu etkilenip büyüyecek.