MAHKEMEYE REST CEKTi!

31.01.2019 09:39:21

Sağlık-Sen´in seçimlerinin iptal edilmesi yönünde açılan davada sendikaya KAYYUM atanmasına karar verildi. Sendika başkanı çok ilginç bir açıklama yaparak mahkemenin kararını tanımadıklarını söyledi

Sağlık-Sen Kayseri eski Başkanı Süleyman Özçelik´in, sendikada delege seçimlerinde kanunsuzluk ve usulsüzlük yapıldığına dair yeni yönetim hakkında 2. İş mahkemesine açtığı ?seçimlerin iptal edilmesi´ davasında karar çıktı. Mahkeme, Sağlık-Sen Kayseri Şubesine KAYYUM atanmasına karar verdi.
Özçelik, 28 Haziran 2018 tarihinde Sağlık-Sen Kayseri Şubesi´nde yapılan 5. Olağan Genel Kurul´da delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı için Kayseri 2. İş Mahkemesine dava açtı. Mahkeme 4. Duruşmada Sağlık-Sen Kayseri Şubesi´nde yapılan delege seçimlerinin iptaline ve KAYYUM atanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti KAYYUM atamasına itiraz hakkı verdi ancak seçimlerin iptal edilmesine itiraz hakkı tanımayarak kesin karar verdi.
Konu hakkında açıklama yapan Sağlık-Sen Kayseri eski Başkanı Süleyman Özçelik, kararı memnuniyetle karşıladı. Sağlık-Sen üyelerini seçme ve seçilme hakkını hiçbir kişi tarafından elinde alınamayacağını söyledi. Özçelik, ? sendikamızın küçük düşürülmesini, itibarsızlaştırılmasına ve sendikamızın yandaş sendika adında lekelenmesine kesinle müsaade etmeyeceğiz. Bu süreçte sendika üyelerimizin haklarını korumakta ve sendikanın eylemlerini takip etmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti yargısının vermiş olduğu karar kesin hükmündedir. Bu kararın yok hükmünde saymak suç teşkil eder. Bağımsız Türk Yargısı´nın verdiği karara kimse tarafından yok sayılamaz. Mahkeme kararını alenen yok saymak suç işlemek demektir. Bu konunun takipçisi olacağım ve Cumhuriyet Baş Savcılığına Avukatım aracılığı ile suç duyurusunda bulunacağım. Kimse adaletin verdiği kararı yok hükmünde sayamaz.? dedi.

/resimler/2019-1/31/0942497756832.jpg
?Yok hükmündedir?
Diğer yandan Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Mahmut Faruk Doğan, şubeye kayyum atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Söz konusu karar kesin ve uygulanabilir değildir, yok hükmündedİr" dedi. Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Mahmut Faruk Doğan, şube binasında yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği ´Kayyum´ kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Demokratik sistemlerinin vazgeçilmez unsurunun sivil toplum örgütleri olduğunu kaydeden Doğan, "Bizler Sağlık-Sen olarak ilk günden beri, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını koruyup geliştirmek adına her ortamda, her fırsatta sağlık çalışanları dedik, onların haklı taleplerinin savunucusu olduk, olmaya devam ediyoruz. Üyelerimize ve topluma karşı sorumluluklarımızın bilincinde hareket ederek, hesap verebilir, şeffaf, çözüm odaklı bir yönetim anlayışı içerisinde çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz" dedi.

/resimler/2019-1/31/0943306505386.jpg



Anahtar Kelimeler: MAHKEMEYE REST CEKTi