LOSEV KAYSERi´DE MARKA HALiNDE!

29.08.2016 10:07:22

Sadece lösemi değil, yıllardır diğer kanser hastası çocuk ve yetişkinlere çare olup, hizmetler sunan Lösev ´in çalışmaları tüm dünyaya ya örnek oluyor.

1998´ de kurulan Vakıf, 2000 ?de Türkiye´nin ilk ve tek lösemili çocuklar hastanesi LÖSANTE´yi hizmete sundu. 2007´de Birleşmiş Milletler ´den Özel Danışmanlık Statüsü alan LÖSEV, Ankara Merkez olmak üzere, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kayseri ve Eskişehir şubeleri ile ülkemizde ki tüm lösemi ve kanser hastalarına durmaksızın hizmetler götürüyor. Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün EZER ve bir avuç idealist insan tarafından kurulan LÖSEV bugün dünyanın kendi alanında en başarılı sivil toplum kuruluşudur.
LÖSEV, löseminin yanı sıra diğer kanserli çocuklara da maddi yardımlar ve kan, ilaç, giysi, gıda yardımlarında bulunmaktadır. Bütün erişkin (16 yaşın üstü) kanser hastalarına ise ilaç ve sosyal desteklerini sürdürmektedir. Tedavi oranını %92´lerden %100´lere çıkarmayı hedefleyen LÖSEV, Bu amaçla Gölbaşı-İncek´te hizmete açtığı ve dünyada bir ilk olan Lösemili Çocuklar Köyü´nde kanser ve gıda laboratuvarında deneyimli bilim insanlarını kadrosuna dâhil etti.
Vakfın ayrıca 2000 yılından itibaren lösemili çocukların annelerine meslek edindirdikleri üretim atölyeleri ve lösemili çocuklara eğitim verdikleri LÖSEV Kolejleri de bulunuyor. İhtiyaç sahibi lösemi ve kanser hastalarına tamamen ücretiz hizmet veren tesisleri; LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, LSV Dükkân ve Anne Üretim Atölyeleri, LÖSEV Kolejleri, LÖSEV Lösemili Çocuklar Köyü, LÖSEV Onkoloji Kenti, LÖSEV Kanser ve Gıda Laboratuvarları, olarak özetleyebiliriz.
LÖSEV KAYSERİ Şubemiz 2016 Nisan Ayı´nda Hizmet Vermeye Başladı
LÖSEV Kayseri Şubesi 2016 yılı Nisan ayı başında hizmete girdi.
LÖSEV Kayseri İletişim Ofisimizi açmadan öncede bölgede ki hastalarımızı kayıt altına alıyor ve desteklerimizi aralıksız iletiyorduk. Şu an Kayseri´de hizmet götürdüğümüz 300 ü geçen hastamız ve onların imkânları kısıtlı ailelerine durmaksızın maddi- manevi desteklerimizi sunuyoruz. Artık Kayseri´de her geçen gün artan gönüllü sayımız ile çok önemli organizasyonlara, seminer ve sunumlara birlikte imza atacağımız projelerimiz yolda. Tüm halkımızı, gönüllülerimizi LÖSEV Kayseri şubemize bekliyoruz.
Vakıf çalışmaları ve yaklaşan Kurban dönemi için bilgi almak isteyen vatandaşlarımız bizi 0352 222 29 00 no´lu telefonumuzdan arayarak her türlü bilgiye tek bir telefon ile ulaşabilirler. Paylaşmak isteriz ki: Ne mutlu ki ülkemizde LÖSEV gibi değerli bir sivil toplum kuruluşu var ve tüm kanser hastalarına dur durak bilmeden destekler götürüyor. Hem kayıt altına aldığı hasta sayısı hem götürdüğü yardımlar hem de hastalarını yararlandırdığı tesislerin kapasitesi açısından LÖSEV in dünya üzerinde bir eşi ve benzeri yoktur. 18 yıldır çalışmalarını Türk Halkının bağışları, kurumların destekleri ile sürdüren LÖSEV´in her gün, hızla artan hasta sayısına paralel olarak daha fazla desteğe ihtiyacı vardır. Duyarlı halkımızdan desteklerini esirgememelerini diliyoruz.
Kurban Dönemi Çalışmalarımızla İlgili de Bilgi Paylaşmak İsteriz;
?Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!? sloganı ile başlattığımız çalışmalarımız 9 senedir olduğu gibi Kurban Bayramı´nda LÖSEV´e vekâlet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirerek, lösemili ve kanserli çocuklarımıza ulaştırılmasını sağladığımız bir çalışmadır. Bugün LÖSEV´e kayıtlı ve sayıları 21.000 e yaklaşan lösemi ve kanser hastalarına, onların ihtiyaç sahibi ailelerine hiç durmadan yardımlar götüren LÖSEV bu bayramda bağışçılarının desteklerini bekliyor. Sizde Türkiye´nin en güvenilir ve halka en yakın sivil toplum kuruluşuna desteklerinizi kolaylıkla ulaştırabilirsiniz.
?Et ve Et Ürünleri Lösemili Çocuklar İçin Neden Önemli?
Kurbanlarınız, Kurban Bayramı´nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır. Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı´nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile besleneceklerdir. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler.
1998 yılında kurulan LÖSEV, 9 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı´nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kesilen kurban bağışlarınızı binlerce lösemili ve kanserli çocuğa ve onların imkânları kısıtlı ailelerine iletiyor, 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlarınız sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyor.
Tüm bankaların kurumsal bağış ekranlarından, her hangi bir hesap numarasına gerek olmadan, internet bankacılığı aracılığı ile, tek bir telefon ile veya LÖSEV´in web sayfasından ya da ofislerimize gelerek resmi bağış makbuzu karşılığında kurban bağışlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Katkılarından dolayı Büyük Kayseri gazetemize tüm çocuklarımız adına içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Anahtar Kelimeler: KAYSERi LOSEV MARKA HALiNDE