LÖSEV Ailelerine Yardımlarını Ulaştırıyor

18.12.2017 13:31:09

19 Yıldır lösemiyle mücadelede büyük başarılara imza atan LÖSEV, artık kanserle de savaşıyor. Ana sınıflarından üniversitelere, devlet kurumlarından özel kuruluşlara, öğrencilerden iş insanlarına dek tüm kesimlere ulaşarak, hastalıktan korunma yollarını a

 

19 Yıldır lösemiyle mücadelede büyük başarılara imza atan LÖSEV, artık kanserle de savaşıyor. Ana sınıflarından üniversitelere, devlet kurumlarından özel kuruluşlara, öğrencilerden iş insanlarına dek tüm kesimlere ulaşarak, hastalıktan korunma yollarını anlatıp, sunum ve seminerlerle toplumsal bilinç sağlıyor. Bugün LÖSEV´e kayıtlı hasta sayısı yaklaşık 27.000 lere ulaştı.

LÖSEV her yıl 200.000´e yakın vatandaşımıza kanser teşhisi konulan ülkemizde hastalara ve imkânları kısıtlı ailelerine maddi-manevi destekler sağlıyor, sağlık eğitim hizmetlerini sürdürüyor sosyal yardımlar ve psikolojik destekler ve moral etkinlikleri ile yılın her günü yardımlarını iletiyor.

LÖSEV Sosyal Hizmetler birimi aileleri yıl boyunca evlerinde, hastanelerde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyor, bu doğrultuda kuru gıda kolilerinden, kırmızı ete, temizlik ve hijyen malzemelerinden kıyafete, beyaz eşyadan kışlık yakacağa kadar pek çok alanda yardımlar hastaların evlerine kadar teslim ediliyor.

LÖSEV Kayseri İrtibat Ofisi Köy Köy Gezip Lösemi ve Kanser hastaları ile Ailelerine Yardımlarını Ulaştırıyor

2016 yılı Nisan Ayında Kayseri şubesini hizmete açan LÖSEV, Kayseri´de şu an yaklaşık 600´e yakın hasta ve ailesine hizmetler götürüyor.  Vakıf hastalarını evlerinde tek tek ziyaret ederek, yardımları birinci elden ulaştırıyor. Çoğunluğu dar gelirli ailelerden oluşan hasta ailelerinin öncelikli olarak beslenme, temizlik malzemeleri, kıyafet ve ardından ev eşyası ihtiyaçları LÖSEV tarafından sunuluyor. 

LÖSEV Kayseri İl Koordinatörü Ayşegül ÇİFTÇİ: ?LÖSEV olarak hasta ve ailelerine ihtiyaç duydukları yardımları götürüyoruz. Tüm bu destekleri hayırsever halkımızın katkıları ile sağlıyoruz.

Kayseri ve çevre illerde hasta sayımız çok fazla. Evlerinde ziyaret ederek sosyal incelemelerde bulunduğumuz hastalarımızın tam olarak neye ihtiyacı var, belirleyebiliyoruz. Ne yazık ki temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda olduğu halde bir yandan da kanserle savaşan çok sayıda hastamız var. Bu bağlamda ihtiyaçlarını tespit ettiğimiz, Develi ilçesine bağlı Çöten ve Çaylıca köylerinde yaşayan iki lösemi hastası çocuğumuzu evlerinde ziyaret ederek yardımlarımızı ulaştırdık´´ dedi. ÇİFTÇİ son olarak; Ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ayakkabıdan monta, gıdadan mutfak eşyasına kadar bir ailenin ihtiyaç duyduğu her kaleme ihtiyacımız var. Özellikle uzak ilçelerde ve köylerde yaşayan hastalarımıza yardımları ulaştırabilmek için araç desteğine de ihtiyaç duyuyoruz. Ülke ekonomisine can veren, hayırsever Kayserililerimizin bu sese kulak vereceğini, LÖSEV´i lösemi ve kanser hastalarımızı bu mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarını biliyor, yardımlarını bekliyoruz.´ dedi.