LODOS MAĞDURLARINA ALTIN TAVSİYELER

22.01.2016 09:34:12

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, son günlerde şiddetli esen rüzgar nedeniyle vatandaşlarda mağduriyet oluştuğunu kaydederek, vatandaşların mağduriyetlerini gidermesi için izlenecek yollar hakkında bilgiler verdi.

 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, lodos ve rüzgardan dolayı çatıların uçmasıyla araç ve binalarda hasarlar meydana geldiğini söyleyerek, vatandaşların mağduriyetlerini gidermeleri için bir takım yollar olduğunu kaydetti. Öncelikli olarak hasar tespit tutanağının tutulması gerektiğinin altını çizen Şahin, ?Lodos ve rüzgardan dolayı zarar gören tüketicilerimize geçmiş olsun. Bu konuda tabi mağduriyetler oluştu, araçlar hasar gördü, hatta bazı evlerin pencere ve balkonları hasar gördü. Bu anlamda yapılması gereken bir takım yollar var. Onun da dikkatle yapılıp mağduriyetlerin giderilmesi lazım. Öncelikle çatılardan dolayı ya da herhangi balkon üzerindeki kaplamalardan dolayı yerdeki araçlara ya da evlerin pencere ve balkonlarına zarar vermesinden dolayı o zararın tutanağının tutulması gerekir. Hasarın tespit edilmesi lazım. Bu hasar eğer sigorta yaptırmışsak sigortacıya, değilse kolluk kuvvetlerine yaptırılması gerekiyor. Bu hasar tespit tutanağından sonra müracaat edeceğimiz yer ona göre değişecek. Zaten sigortalı ise araç ya da evimiz direk sigortadan alırız. Sigorta ya da kasko daha sonra gider asıl sorumlu kimse ondan talep eder. Biz burada sigorta yapmanın faydasını anlamış oluruz. Bize bir rahatlık sağlamış oluyor? diye konuştu.
Sigortası olmayan araç ve ev sahiplerinin de haklarını arayabileceğini dile getiren Şahin, ?Fakat diyelim ki aracımız ya da evimiz sigortalı değil. Bu sefer yapmamız gereken şey biraz uğraştırıcı. Hasar tespit tutanağından sonra eğer çatı uçmuş bizim araç ya da evimize zarar vermişse o binanın yönetimine dava açmamız gerekiyor. Ama şahsi olarak evin balkonundan kaynaklı bir zarar ise o zaman o dairenin sahibine dava açmak gerekiyor. O daire sahibi ya da bina yönetimi de o binanın inşaat firması ya da müteahhite dönüp ?Bakın ben sizden dolayı, sizin yaptığınız çatıdan dolayı bu kadar para ödedim, bunu sizden talep ediyorum´ diye dava açması gerekiyor. Bu silsileyi izlersek kimse haksız yere mağdur olmaz. Haklarını da gerekli yollardan aramış olur? ifadelerini kullandı.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.