“LİYAYKATİN YERİNİ SADAKAT ALDI”

21.06.2020 15:04:00

CHP Kayseri Millet Vekili Çetin Arık, AK Parti İl Başkanılığının sosyal medyadan paylaşılan ve kamuoyunda 'AKP İl Müdürlerini sorguya çekti' şeklinde yorumlanan olay hakkında, "“Bu fotoğraf tek adam rejiminin, ülkeyi getirdiği noktadır" ded.

  Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığının sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve kamuoyunda “AKP İl Müdürlerini sorguya çekti” şeklinde yorumlanan ve basın kuruluşlarının sosyal medyasında bu şekilde paylaşılan görüntüleri  eleştirerek, “Bu fotoğraf tek adam rejiminin, bir partinin devleti ele geçirme çabasının ülkemizi getirdiği noktanın fotoğrafıdır. Bu fotoğraf liyakatin yerini sadakatin aldığının fotoğrafıdır” dedi. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kentte görev yapan il müdürlerinin AKP İl Başkanlığı’nı gerçekleştirdiği ve kamuoyunda “AKP İl Müdürlerini Sorguya Çekti” şeklinde yorumlanan ziyaretlere tepki gösterdi. Bürokratların ardı ardına AKP İl Başkanlığını ziyaret etmesinin ve bu ziyaretlerin AKP İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılmasının son derece manidar olduğunu belirten Arık, “Bu ziyaretler bir nezaket ziyareti midir? Eğer böyle ise bürokratlarımız nezaket gereği kentteki tüm siyasi parti il başkanlarını ziyaret ettiler mi? Cumhuriyet Halk Partisi’ne, İYİ Parti’ye Saadet Partisi’ne, Milliyetçi Hareket Partisi’ne de gittiler mi? Elbette böyle bir durum söz konusu değil. Anlaşılan o ki, bürokratlar yeniden İl Başkanı olacağı görülen İl Başkanına bağlılıklarını bildiriyorlar. Bu fotoğraf tek adam rejiminin, bir partinin devleti ele geçirme çabasının ülkemizi getirdiği noktanın fotoğrafıdır. Bu fotoğraf liyakatin yerini sadakatin aldığının fotoğrafıdır. Bu fotoğraf Türkiye’nin uçuruma sürüklenişinin fotoğrafıdır. İl müdürlerini AKP İl Başkanı Karşısında el pençe durur bir şekilde gösteren görüntüler Türkiye için de Kayseri içinde utanç vesikasıdır. Günlerdir liyakat sahibi olmayan insanların Türkiye’nin en önemli kuruluşlarına atanmalarını konuşuyoruz. AKP İl Başkanlığının sosyal medyasından yayımlanan fotoğraflarda gösteriyor ki, AKP için liyakat değil, sadakat önemli. Devletin değil, AKP’nin çıkarlarını düşünen bürokratlar önemli… Biz partili cumhurbaşkanının sakıncalarını anlatırken, İl başkanlarının valilerin yerini alacağının altını özellikle çizmiştik. İşte bu fotoğraflarda gösteriyor ki, valilere bilgi vermesi gereken bürokratlar AKP il başkanlığına gidip, AKP il Başkanına bilgi veriyor. Hiç kimse unutmasın AKP iktidar olabilir ama AKP il Başkanı vali değildir. Bu durumu sorgulaması gereken kişi öncelikle Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın’dır. “ diye konuştu. 

 



Anahtar Kelimeler: “LİYAYKATİN YERİNİ SADAKAT