LİGE VEDA ETTİK

26.07.2020 01:02:00

Hes Kablo Kayserispor 2019-2020 sezonunda Süper Lige veda etti.

Süper Lig Cemil Usta sezonunda mücadele eden temsilcimiz Hes Kablo Kayserispor,  2019-2020 sezonunda lige veda etti. Ligin 34.haftasında evinde oynadığı maçta Trabzonspor'a 2-1 kaybeden Sarı-Kırmızılılar 32 puanla ligi 18.sırada tamamladı ve TFF 1.Lige düştü. Hakem Cüneyt Çakır ve VAR Hakemi Halil Umut Meler'in verdiği ve vermediği kararlar çok tartışılırken, maç sonrası büyük tepki vardı.

 

STAT: Kayseri Kadir Has
HAKEMLER: Cüneyt Çakır ** Bahattin Duran ** Tarık Ongun **
HES KABLO KAYSERİSPOR: Silviu Lung *** Zoran Kvrzic ** (Dk.82 Ömer Uzun *) Yasir Subaşı *** Cristian Sapunaru ** Diego Angelo ** Gustavo Campanharo ** Dja Djedje *** Enver Cenk Şahin *** (Dk.62 Mario Situm *) Pedro Henrique *** Hasan Hüseyin Acar ** Artem Kravets ***
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır ** Hüseyin Türkmen ** Gaston Campi ** Joao Pereira ** Filip Novak *** Jose Sosa ** Abdülkadir Ömür ** Badou Ndiaye * (Dk.79 Kamil Ahmet Çörekçi *) Abdulkadir Parmak ** (Dk.46 Guilherme Costa *) Caleb Ekuban * (Dk.89 Bilal Başacıkoğlu *) Alexander Sörloth ***
GOLLER: Pedro Henrique Dk.86 (penaldıtan) (Hes Kablo Kayserispor) Filip Novak Dk.63, Alexander Sörloth Dk.90+6 (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Enver Cenk Şahin, Gustavo Campanharo (Hes Kablo Kayserispor) Abdülkadir Parmak (Trabzonspor)

 

Maçtan Dakikalar...Maçtan Dakikalar...Maçtan Dakikalar...
4.dakikada sağdan Hüseyin ile Trabzonspor taç atışı kullandı. Cezaalanı içerisinde Sörloth kafayı vurdu. Zoran topu kafayla uzaklaştırdı. Abdülkadir Ömür, cezaalanı çizgisi üzerinde topla buluştu ve topun gelişine şutunu attı. Kaleci Lung üzerine gelen topu kontrol ederek gole izin vermedi.
10.dakikada Sapunaru, Trabzonspor kalesini sağ çaprazdan gören bir noktadan şutunu attı. Top üstten auta çıktı.
18.dakikada Joao Pereira sağdan ortaladı. Ön direkte Gaston Campi kafayı vurdu. Top yan direkten döndü. Sonrasında Kayserispor defansı topu kornere attı.
20.dakikada Zoran sağdan ortaladı. Cezaalanı içerisinde Artem Kravets kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı.
37.dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağdan yapılan ortada ön direkte Pedro Henrique kafayı vurdu. Kaleci Uğurcan çıkardı. Dönen topu önünde bulan Pedro Henrique'nin şutunda kaleci Uğur, bir kez daha topu çıkardı. Bu pozisyonda Kayserisporlu futbolcular, Pedro'nun şutunda kaleci Uğur'un topu gol çizgisini geçtikten sonra çıkardığı yönünde itirazda bulundular ama VAR incelemesi sonrasında müsabaka, hakem atışı ile devam etti.
51.dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Ndiaye geri pas verdi ancak pas istediği gibi gitmedi. Artem Kravets araya girdi ve sağ çaprazdan cezaalanına girdi. Kravets, kaleci Uğurcan'ın bacaklarının arasından topu kaleye gönderdi. Hüseyin, gol çizgisi üzerinde topa müdahale ederek topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.
63.dakikada Trabzonspor golü buldu. Bu dakikada sağdan gelişen Trabzonspor atağında Sörloth kaleyi karşıdan gören bir noktada topla buluştu ve kaleye şutunu attı. Kaleci Lung sağına uzanarak topu kurtardı. Boşta kalan topu önünde bulan Filip Novak, kaleye sert bir şut çıkardı. Top, kaleci Silviu Lung'un bacaklarının arasından ağlara gitti (0-1)
80.dakikada Pedro Henrique'nin pasında Hasan Hüseyin kaleye şutunu attı. Top, Guilherme'nin kolundan sekerek kaleden uzaklaştı. Bu pozisyonda Kayserispor cephesinden penaltı itirazı geldi. Hakem Cüneyt Çakır, VAR odasında kontrolü ile pozisyonda penaltı olmadığı kararına vardı.
84.dakikada Hes Kablo Kayserispor beraberlik golünü buldu. Bu dakikada sağdan situm ortasını yaptı. Arka direkte Kravets topu çevirdi. Ömer uzun'dan önce Hüseyin topa vurdu. Djedje önüne gelen topa hamle yaptı. Ancak yere düştü. Hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.
86.dakikada penaltı atışını Pedro Henrique kullandı. Pedro, kaleci Uğurcan'ın solundan köşeden topu ağlara göndererek skora denge getirdi (1-1)
90+6.dakikada Kayserispor kalesinde ikinci golü gördü. Sörloth, sağdan gelen Pereira ile paslaştı. pereira, cezaalanı içerisine girince pasını Sörloth'a çıkardı. Bu oyuncu da altıpas içerisinde plase bir vuruşta topu ağlara gönderdi (1-2)



Anahtar Kelimeler: ETTİK