?LEZZETLİ SUCUĞUN YOLU BAHARATINDAN GEÇİYOR?

22.09.2015 10:32:55

Kurban Bayramında kesilen etleri sucuk olarak değerlendirecek vatandaşlara tavsiyelerde bulunan esnaf Duran Kabak, ?Bağırsak ve baharatın oranlarının tam olması gerekir. Lezzetli sucuğun yolu baharatından geçer. Eğer vatandaş baharatın oranını tam yapars



Bağırsağın metresinin 50 kuruş olduğunu dile getiren Duran Kabak, ?Bağırsağı doldurmak isteyenler bağırsak alıyorlar. Yoksa sucuk içi yapmak isteyenlerde talep ve arza göre hareket ediyoruz. Sucuk içi yapıp buzdolabına koyuyorlar. Şuan bağırsak satışlarımız normal fakat geçen sene daha fazla bağırsak satıyorduk. İnsanların sucuk doldurmayı işin ehli kişilere yaptırmaları gerekir. İşin ehli olmayınca sucuğu da, sucuğun içini de mahvediyorlar" diye konuştu. Kabak, özellikle baharat satışlarının çok olduğunu belirterek, lezzetli sucuk için belli baharat ölçülerinin bulunduğunu ve bu ölçülerin dışına çıkılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Bağırsak ve baharatın oranlarının tam olması gerektiğini vurgulayan Kabak, ?Lezzetli sucuğun yolu baharatından geçer.Eğer vatandaş baharatın oranını tam yaparsa iyi bir sucuk oluşur. Her Kurban Bayramında olduğu gibi işlerimiz yavaşlayabilir fakat bu yaklaşık 25 gün sürer. Ondan sonra eski satışlarımıza döneriz çünkü biz malları hem içeri hem de dışarı arz ettiğimiz için bizim açımızdan pek sıkıntı olmuyor. Tabi iç kısımda biraz daha yavaşlama söz konusu olur? şeklinde konuştu.
Bağırsağın özünün doğal bağırsak olduğunu vurgulayan Kabak, ?Şuanda piyasada kullanılan plastik bağırsaklar da var. Doğal bağırsak hayvanlardan genellikle koyunda çıkan bağırsaklardır. Doğal bağırsaklar temizlenir, temizlendikten sonra iyice ilaçlanıp yıkanır ve ütülenerek en son halini alır. İlaçlandığı için hiçbir şekilde sıkıntı olmaz. Tertemiz bir şekilde kullanabilirler. Plastik bağırsağa göre doğal bağırsakta mal daha güzel durur. Sucuğun içerisinde tatlı biber, acı biber, karışık baharat, kimyon, sarımsak, tuz bulunur. Ama bunlarda önemli olan orantıdır. Malzemelerin biri dengesiz olsa lezzete ulaşılamaz ? ifadelerini kullandı.