KURUYEMİŞ ESNAFI FİYATLARIN YÜKSEK OLMASINDAN ŞİKAYETÇİ

23.06.2015 09:54:59

Kayseri´de kuruyemiş satışı yapan Mustafa Eğilmez, Ramazan ayının gelmesiyle kuruyemiş fiyatlarının pahalı olması nedeniyle satışların düşük olduğunu söyledi.




Kuruyemiş satışı yapan Mustafa Eğilmez, 50 senedir bu işi yaptığını belirtti. Kuruyemiş fiyatlar ile ilgili olarak konuşan Eğilmez, "Ramazan ayının herkes için iyi geçmesini temenni ediyorum. Ramazan ayının iyi geçmesi için insanların alım gücünün iyi olması gerekir. Buda esnafın işine yarar, halkta para çok olunca alım gücü artar. Şuanda alışveriş oluyor fakat fazla değil eskiden daha fazla oluyordu. Şimdi fiyatlar pahalandığı için satış pek fazla yok. Ülkemizin hava şartlarından dolayı soğuktan bazı meyveler yetişmiyor. Ceviz, fındık ve çam fıstığı olmuyor. Üzüm yetişiyor. Fındık, badem ve ceviz pahalı. Millet önceden kiloyla alıyorlardı şimdi gramla alınıyor. Kayısı, üzüm yemişleri ise geçen yıl gibi aynı fiyatla gidiyor. Biraz soğuk iklimlerden dolayı oluyor. Eğer iklimler iyi olsa ülkemizde de ceviz, fındık ve badem daha uygun olur" diye konuştu.
´Soğuk almadan önce ceviz, fındık ve bademin fiyatları düşük oluyordu´ diyen Eğilmez, "Soğuk aldığı için fiyatlar yükselmeye başlıyor. Bundan sonra da fiyatlarda artık daha fazla artış olmaz. Elimizden gelse fındığı da dışarıdan getireceğiz. Bu meyvelerin ağaçlarını dikmeye yönelsek, kendimiz üretip kendimiz temin ederiz. Dışarıdan gelen ceviz dolar bazında geldiği için 25 TL ve 30 TL. Aynı bademin fiyatı da bu şekildedir. Dolar yüksek olduğu için yemişlerin fiyatı da yüksek oluyor. Vatandaş badem, ceviz, fındık yerine üzüm, leblebiyi tercih edebilir" şeklinde konuştu.