Küresel Sorunlara Çözüm Arayışı

7.10.2016 10:03:51

Abdullah Gül Üniversitesi´nde öğrenciler, müfredata konulan ve benzeri hiçbir üniversitede olmayan ?AGÜ Ways? adlı ders ile küresel sorunlara çözüm arıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi´nde öğrenciler, müfredata konulan ve benzeri hiçbir üniversitede olmayan ?AGÜ Ways? adlı ders ile küresel sorunlara çözüm arıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi´nin (AGÜ) çekirdek müfredatına bu yıl, benzeri başka hiçbir üniversitede olmayan ?AGÜ Ways? adlı yeni bir ders konuldu. Klasik sınıf ortamının dışında işlenen derste, birinci sınıf öğrencileri, küresel sorunlara çözüm arıyor.

Ders, Çekirdek Müfredat Komisyonu tarafından öğrencilerin tamamen kendi fikirlerini ortaya koyabilecekleri şekilde uzun bir çalışma sonucu dizayn edildi.

Klasik sınıflar yerine grup çalışmasına elverişli salonlarda yapılan derste öğrencilerin, önceden tespit edilen küresel sorunların çözümüne ilişkin, beyin fırtınası yöntemi ile fikir üretmeleri amaçlanıyor.

Ders hakkında bilgiler veren AGÜ Çekirdek Müfredat Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burak Arıkan, öğrencilerde küresel sorunlar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir dersi dizayn ettiklerini ve uygulamaya koyduklarını söyledi.

Arıkan, ?AGÜ Ways dersini, küresel sorunlar dünyası ile öğrencileri tanıştırmak amacıyla dizayn ettik. Dersin bir diğer amacı da üniversitemizin felsefesini öğrencilere anlatmak. Bu ders aynı zamanda üniversitemizin nasıl bir eğitim, araştırma, topluma etki modeline sahip olduğunu gördükleri bir laboratuvar dersi olma özelliğini de taşıyor? diye konuştu.

Tüm bölümlerin birinci sınıf öğrencilerin ortak işlediği bu derste öğrencilerin çok aktif bir şekilde bilgi üretimine ve öğrenmeye katıldıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Arıkan dersin sonunda öğrencilerin gelecek dönemde verilecek dersi bizzat tasarlayacaklarını kaydetti.

Haftada bir gün, 3 saat, 4 akademisyen ve 4 asistan ile verilen derslerde açlıktan, fakirliğe, savaşlardan sürdürülebilirliğe kadar bir çok küresel sorun, öğrenciler tarafından ele alınıyor ve çözüm önerileri tartışılıyor.