KURBAN SATIŞ VE MOBİL KESİM ÜNİTE

26.09.2014 10:25:34

Kocasinan Belediyesi tarafından 1 milyon TL'ye yaptırılan kurban satış yeri ve mobil kesim üniteleri tanıtıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bu çalışmaların hepsi Kocasinan'a helal olsun” dedi.

Kocasinan Belediyesi tarafından 1 milyon TL’ye yaptırılan kurban satış yeri ve mobil kesim üniteleri tanıtıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Bu çalışmaların hepsi Kocasinan’a helal olsun” dedi.
Kocasinan Belediyesi tarafından Oymaağaç Mevkii’ne yaptırılan kurban satış yeri ve mobil kesim üniteleri tanıtıldı. Yapımı devam eden yerleri gezen Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. Kurban bayramında alışılmış görüntülerin dışına çıkılacağını belirten Çelik, “Önümüzde kurban diye bir olgu var. Her sene Kurban bayramı geldiğinde içimizi bir sıkıntı ve kaygı basardı. Bir tarafta acemi kasaplar, pislik, kir ve kan görüntüleri hep bizim içimizi daraltmıştır. Temizliği düstur edinmiş bir dinin mensuplarıyız. Hal böyle olunca kurbanında Müslümana yakışır bir ibadet olarak yapılması gerekiyor. Bunun görevi ve vebali tamamen belediyelerdedir. Biz bunun kaygısını taşıyoruz. Bu kurbanda nasıl olurda bu görüntüler olmaz diyerek çalışmalara başladık. Bu çalışmalar benimde çok hoşuma gitti” dedi.
Çelik ayrıca, “Öncelikle kurban satış yerinin organizasyonunu gerçekleştirdik. Kurban satış yerinin çok nezih bir yer olmasını istedik. Ambulanstan itfaiyeye kadar güvenlik tedbirleri aldık. Burada olası bir yangına karşı bir itfaiye burada hazır bulunacak. Kesimden dolayı bir sıkıntıya düşecek olan vatandaşlarımız içinde burada bir ambulans hazır bulunacaktır. Burada kurban kesim yerinde bulunan mal sahibi arkadaşlarımız içinde 2 tane otel tarzında dizayn edilmiş çadır yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
4 ayrı mahalleye de kesimhane kurulacağının altını çizen Başkan Çelik, “Kurban kesilirken çocuklarımızın da o ibadeti görmesi gerekir. Çocuklara cazip hale getirmek için burada kurbanları kesilirken fotoğraflarını çekip hediye olarak yanlarında vereceğiz. Yaptığımız araştırma sonunda mobil kesimhaneler yapan firmaları tespit ettik. İhaleye çıktık ve 2 büyükbaş ve 2 küçükbaş kurbanlıklar için kesimhane temin ettik. Burada 4 adet var ve küçükbaş kurbanlık için 4 mahallemize de kuruyoruz” şeklinde konuştu.
“1 MİLYON TL TUTTU”
Yapımı devam eden kurban satış ve kesim alanının 1 milyon TL tuttuğunun altını çizen Çelik, şunları söyledi:
“Biz Kayseri’de Kocasinan’a yakışır, kurban ibadetinin nasıl tertemiz yapılacağını göstermek için bu üniteleri satın aldık. Bu hizmetlerin tamamı bize 1 milyon TL tuttu. Ama Kocasinan için helal olsun, Kocasinan’a değer.”