KURA HEYECANI YAŞANDI

11.04.2017 09:33:17

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Oto Sanayiciler TOKİ kura çekim törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki, Kayseri´nin en büyük avantajının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi olduğunu söyledi.

Türkiye´nin son yıllarda aynı anda pek çok terör örgütüyle baş ettiğini anlatan Özhaseki, hem FETÖ hem PKK hem de DEAŞ ile mücadelenin sürdürüldüğünü dile getirdi.Özhaseki, Türkiye´nin pek çok badire atlattığı halde geçen yıl büyüme hızının yüzde 2,9´a ulaştığını belirterek, "Bu, AB ülkelerinin iki misli. Bu badireler o ülkelerde olsa çökerlerdi. Fransa´da bir, iki patlama oldu, bir yıldır olağanüstü hal var neredeyse. Geçenlerde bir toplantı için gittim, her yer polis kaynıyor. Bizde sokağa çıkın, varlığı yokluğu belirsiz olağanüstü halin. Biz, olağanüstü hali kötüler için ilan ettik, iyiler, vatandaş için ilan etmedik. Bu namussuzları işten atmak için ilan ettik. PKK´lıları da attık, FETÖ´cüleri de attık, temizledik, kolaylaştırdık." diye konuştu.16 Nisan´daki halk oylamasında güçlü bir "evet" çıkacağını ifade eden Özhaseki, böylece Türkiye´nin önünün daha da açılacağını, kavgalı sistemin sona ereceğini vurguladı.

Vesayetin sona ermesi için destek istediklerini belirten Özhaseki, şunları kaydetti           "Bizim irademiz geçerli olsun, Ankara´ya yansısın. Biz seçelim, kurda kuşa yem olmadan gitsinler, idare etsinler. Vatandaş seçsin diyoruz. Mühür sizde, yetki sizde. Bu sistemde yetki size geçiyor, söz geçiyor. Siz seçiyorsunuz, siz takip ediyorsunuz. Yüzde 51 ile seçeceksiniz, hükümetini kuracak, kimseye eyvallah etmeyecek, 5 yıl hizmet edecek. Artık ana muhalefet partisinin yalanlarından iğreniyorum. Ben belediye başkanlığı dönemimden alışığım bunlara. Anayasa olayında da devam ediyorlar. Muhtarlara ´Muhtarlıklar kapanacak´, lokantacılara ´Lokantalar kapanacak´ diyorlar. Niye kapatalım? ´Türkiye bölünecek´ diyorlar. Tek millet, tek vatan, tek bayrak diye bas bas bağıran biziz. Şırnak, Hakkari, yaptığımız mitinglerde Türk bayrağına doydu.?

Konuşmanın ardından kura çekimiyle hak sahiplerinin iş yerleri belirlendi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet  Özhaseki daha sonra, bir düğün salonunda düzenlenen Yozgat Ovakentliler Buluşması´na katıldı.Burada konuşan Bakan Özhaseki Menderes, Özal ve AK Parti döneminde Türkiye´nin büyüme hızının Avrupa Birliği ülkelerinin iki katı olduğunu söyledi.Özhaseki, anayasa değişikliğiyle ilgili oylamaya ana muhalefet partisinin dünyanın sonu gelmiş gibi yorumladığını belirtti.Ana muhalefet partisinin yalan söylediğini söyleyen Özhaseki, şöyle devam etti:Bu sistemin cumhurbaşkanına verdiği iki yetki var, yetkiyse o da. Birincisi bütçe kanununu sunma, ikincisi de kararname. ´Cumhurbaşkanı istese ülkeyi böler´ diyorlar. İnsafsızlar her zaman tek bayrak, tek vatan, tek millet diye dilimiz pelesenk oldu. 18 yaşa itiraz ediyorlar yapmayın Allah aşkına 2-3 delikanlı ya da kızımız Meclise girse ne olur. Gençler farklı bir formatta gidiyor. Farklı dertleri, problemleri var, onlar da bunları dile getirsin ne var ki. Bu Türkiye´nin önünü açacak bir proje, Türkiye´yi şaha kaldıracak bir iş bu."Konuşmaların ardından Özhaseki, vatandaşlarla fotoğraf çektirip sohbet etti.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KURA HEYECANI YAŞANDI