KÜME DÜŞME KALDIRILDI

29.07.2020 17:42:00

Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı toplantı sonrası kararını verdi. Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve Ankaragücü için küme düşme kaldırıldı. Süper Lig 2020-2021 sezonunda 21 takımla oynanacak.

Türk futbolunda tarihi bir gün yaşandı. Geride kalan hafta oynanan maçlar sonrasında Süper Lig 2019-2020 futbol sezonu nihayetlenmişti, ancak lig tecsil edilmemişti. Medipol Başakşehir'in şampiyon olduğu sezonda Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve Ankaragücü takımları ise küme düşen ekipler olmuştu. Kulüpler Birliği Vakfı'nın "Küme düşme kaldırılsın. Lig 21 takımla oynansın" şeklindeki tavsiye kararı üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) radikal bir karar alarak, tavsiye kararını benimsedi.

Dün yapılan Kulüpler Birliği toplantısında 20 kulüp başkanı bu sezon kme düşme olmasına onay vermesi sonrası bugün İstanbul Riva'da gerçekleştirilen toplantı sonrası nihai karar çıktı. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin aldığı tavsiye kararının, Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilmesi ile harekete geçen TFF yetkilileri, Süper Lig 2019-2020 futbol sezonunda küme düşmenin kaldırılması kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve kurmaylarının, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde nihai karar verildi. Türkiye Futbol Federasyonu, Pandemi sürecinden ötürü Türk futbolunun -olumsuz etkilenmesinden ötürü yaşanan mağduriyeti giderken adına bu sezon geçerli olmak suretiyle Süper Lig'de küme düşmeyi kaldırdı. Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve Ankaragücü takımları yeni sezonda da Süper Lig takımları arasında yerini alacak.

TFF'nin kararına istinaden; Süper Lig 2020-2021 futbol sezonu 21 takımla oynanacak. Sezon sonunda 4 takım küme düşecek ve alt ligden ise 3 takım önümüzdeki sezon Süper Lig'e yükselecek. Böylece Süper Lig, 2021-2022 sezonundan itibaren 20 takımla oynanacak.



Anahtar Kelimeler: DÜŞME KALDIRILDI