Kulkuloğlu Guantanamo Kampında

26.01.2015 10:53:35

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, incelemelerde bulunmak üzere dün Guantanamo Kampındaki ABD`nin cezaevine gitti.

Guantanamo Kampı, 2002 yılından itibaren askeri hapishane olarak kullanılmakta olan, Guantanamo körfezi askeri üssü nün bir bölümüne verilen isim. Burada, özellikle Afganistan olmak üzere çeşitli ülkelerde ele geçirilen, El-Kaide ve Taliban ile ilgisi olduğundan şüphelenen kişiler tutulmaktadır.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP`li Kulkuloğlu, "Guantanamo Kampındaki cezaevinde Uluslararası Toplum adına incelemelerde bulunacak, orada olanlarla ilgili ve derhal kapatılmasına dönük çözüm önerileri de içeren bir rapor hazırlayıp tüm dünya kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunacağız" dedi.

AGİTPA İnsan Hakları, Demokrasi ve İnsani Meseleler Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak Guantanamo`ya gidecek Kulkuloğlu`nun mesajı şöyle:

"25 Ocak 2015 sabahı 6 gün sürecek #GUANTANAMO seyahati başlıyor! AGİTPA İnsan Hakları, Demokrasi ve İnsani Meseleler Komisyonu Başkanı Portekizli Milletvekili Sn. Isabel SANTOS ve Başkan Yardımcısı olarak ben, Guantanamo Kampındaki cezaevinde Uluslararası Toplum adına incelemelerde bulunacak, orada olanlarla ilgili ve derhal kapatılmasına dönük çözüm önerileri de içeren bir rapor hazırlayıp tüm dünya kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunacağız."