KUDER´DEN ARABAŞI İKRAMI

5.01.2016 10:34:03

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´de eğitim gören yaklaşık 40 f arklı ülkeden öğrenciyi "arabaşı" ikramında bir araya getirdi.

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´de eğitim gören yaklaşık  40 f arklı ülkeden öğrenciyi "arabaşı" ikramında bir araya  getirdi.

 

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´ye yeni gelen uluslar arası öğrencilere yönelik Arabaşı programı düzenledi. Dernek merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe 40 farklı ülkeden yabancı öğrenci iştirak etti. Kültürleri, dilleri, coğrafyaları farklı olan öğrenciler KUDER´de bir araya gelerek tanışıp kaynaşma imkanı buldular.

 

KUDER Başkanı Mücahit Bulut, ?Öğrencilerimize Kayseri mutfağının farklı tatlarından ve kış günlerinin Kayserililer için vazgeçilmez yemeği olan ?arabaşı? ikramında bulunduk. Arabaşı programımızı sadece misafir erkek öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdik. Bayan öğrencilerimize ise geçen hafta yine Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden olan mantı ikramında bulunmuştuk.? Dedi.

Bulut:  İnsanların yaşadığı çevreyle birlik ve beraberlik oluşturmasında o çevreyi tanıması çok önemli bir etkendir. Kayseri´de arabaşı sadece bir yemek değildir. İnsanların eş-dost ve akrabalarıyla bir araya gelmelerinin önemli bir vesilesidir. Biz de öğrencilerimizi hem birbirleri ile hem de Kayseri halkı ve kültürüyle kaynaştırmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik " ifadelerini kullandı.

 

KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın ise: ? Dernek olarak gerçekleştirdiğimiz bütün faaliyetlerin felsefi alt yapısında yaşanabilir bir dünyayı inşa etme gayesi yatmaktadır. Bu bizim için tercih meselesi olmayıp tamamen  imani bir mecburiyettir. Çünkü Kerim kitabımız Kuran´da Rabbimiz ?Mü´minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah´a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.? Buyurmaktadır. Fakat bugün İslam alemi paramparça bir haldedir. Mazlum coğrafyamızın her köşesinde  zulüm, kan ve gözyaşı  fışkırmaktadır. Bu bağlamda geçmişte İslam dünyasının birlik ve beraberliğine önemli katkılar sunan, Osmanlı´nın bıraktığı mirası tevarüs eden Türkiye insanına büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz dernek olarak bu sorumluluğu tüm hücrelerimize kadar hissediyoruz. Bu nedenle şehrimize  eğitim-öğretim amacıyla gelen yaklaşık 76 ülkeden öğrenciyi ilim muhaciri olarak algılayıp onlara ensar olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin her yönden geliştirecek faaliyetler icra ediyoruz. Bu faaliyetlerin en başında da eğitim çalışmalarımız geliyor. Bugün icra ettiğimiz arabaşı programı hem bir tanışma hem de gelecek dönemlerde neler yapacağımıza dair öğrencilerimizle bir istişare toplantısı hüviyetindedir. İnşallah fedakarca yapılan bu çalışmalar İslam aleminin ve  tüm insanlığın barış ve huzuruna katkı sunan faaliyetler olacaktı.? dedi.

 



Anahtar Kelimeler: KUDER ARABAŞI İKRAMI