KTO İLE LAHOR ARASINDA ANLAŞMA!

20.02.2015 08:45:55

Türkiye ile Pakistan arasında dördüncüsü gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kapsamında Kayseri Ticaret Odası ile Lahor Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Pakistan arasında dördüncüsü gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kapsamında Kayseri Ticaret Odası ile Lahor Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği anlaşması imzalandı. Kayseri için tarihi bir önem taşıyan anlaşmayı, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Lahor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ijaz Ahmad Mumtaz imzaladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin dördüncü toplantısı kapsamında bu ülkede bulunan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, imzalanan anlaşma ile doküman alışverişi, eğitim programları, kalite yönetim projeleri, yatırım ve pazar bilgisi paylaşımı gibi konulara ilişkin işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.
Anlaşma ile iki şehrin ticaretine yön veren Odalar arasında işbirliğinin arttırılmasının amaçlandığı belirten Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası başkanı olarak böyle önemli bir anlaşmayı imzalamış olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Lahor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ijaz Ahmad Mumtaz'a bu anlaşmanın imzalanmasından dolayı teşekkür eden Hiçyılmaz, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini önemsediklerinin altını çizdi.
Başkan Hiçyılmaz, Kayseri'nin özellikle dış ticaret hacminin artması ve 2023 yılı ihracat hedefi olan 7 milyar dolara ulaşılması bakımından söz konusu anlaşmanın büyük önem arz ettiğini ifade etti. Hiçyılmaz, bundan sonraki süreçte Lahor Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilerin artarak sürdürüleceğini söyledi.