KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ`DAN AÇIKLAMA

13.01.2015 10:53:10

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan`ın Antalya`yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri`ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattını inşa etmeyi planladıkları açıklamasının ardından değerlendirmede bulunan Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan dün düzenlediği basın toplantısında Antalya`yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri`ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattını inşa etmeyi planladıklarını açıklamıştı. Bakan Elvan`ın yaptığı açıklamayı değerlendiren Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Bir ilin kalkınması için ulaşım önemlidir. Kayseri otoyol alanı üzerinde değildir. İstanbul, Ankara, Gaziantep`e bakıldığında otoyol hattı olan yerlerin daha büyük gelişme içerisinde olduğu görülmektedir. Bizde ulaşım noktasında gelişme gösteren bir il olabilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Hiçyılmaz ayrıca, "Hızlı tren bir ilin gelişiminde önemlidir. Bu bağlamda Konya, Ankara, Eskişehir arasında çalışan hızlı trenin bu bölgelerin ekonomik kalkınmışlığına katkı sağladığını görmekteyiz. Ankara-Sivas hattı üzerine Kayseri hattının yapılması gündemimizde fakat bundan daha önemlisi Erciyes`te kayak turizmi yatırımlarına anlam kazandırmak bakımından turistlerin Antalya bölgesinden Kayseri’ye gelmelerini, Kayseri’den de Antalya’ya gidebilmelerini sağlayacak. Antalya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hattının yapılması gerektiğini daha öncede söylemiştik. TÜBİTAK`ın Bilim ödüllerinin yapıldığı, Cumhuriyet Sarayındaki resepsiyonda Sayın Lüfti Erhan’la görüşme yaptığımızda bu senenin programında olduğunu söylemişti. Bakanımız açıklamasında Antalya-Kayseri arasındaki turizm hızlı hat treninin yapılacağını açıkladı. Hızlı tren projesinin Kayseri`nin kalkınması için önemli olduğunu ve bu projenin gerçekleşmesiyle bölgenin kalkınacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.