KÖSTEBEK ARIYORLAR!

13.08.2015 10:43:20

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Spor A.Ş´den huzur hakkına kavuşanların yer aldığı belgenin ortaya çıktığı günden beri, köstebek aranıyor. Bırakın köstebeği de siz şu sorulara cevap verin!

 

 Büyükşehir Belediyesi´nde emekliliği istenen isimlerin gönül alma operasyonuyla Kayseri Spor Etkinlikleri Turizm İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmesini, bu isimlerin de huzur hakkı olarak her ay en az 2 bin 500 lira maaş alacak olmasının gazetemiz tarafından belgesiyle ortaya konulmasının ardından, bu kez de köstebek avı başlatıldı.

  Bilindiği gibi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nde Mehmet Özhaseki Başkanlığı döneminde önemli görevlerde bulunan ve geçtiğimiz günlerde emekliliği istenen isimler için, ilginç bir formül bulunarak gönül alınmaya çalışılmıştı. Belediye bünyesinde yer alan  Kayseri Spor Etkinlikleri Turizm İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş´nin olağanüstü genel kurul toplantısında, ?şaşırtan teklif? gündemde ciddi biçimde sarsıntı yaratmıştı.

 /resimler/2015-8/13/1052022176923.jpg

 Kemallettin Cengiz Tekinsoy, Ali Küçükoğlu (Murahhas aza) Hayri Naziksoy, Mehmet Özsortmeli, Ahmet Ş. Bahçecioğlu, İbrahim Yolcusoy, Sami Dayangaç, Hakan Çat, Mehmet Güneş ve Osman Özdemir isimlerinden oluşan yeni yönetim kurulunun her ay huzur hakkı parasına kavuşmasının, Büyük Kayseri Gazetesi´nde yer alması, fincancı katırlarını ürkütmeye devam ediyor?

  Haberin yayımlandığı 24 temmuz 2015 tarihinden itibaren, kapımızı çalmayan kimse kalmadı? Araya kimler konulmadı, kimler. Bizden Israrla istenilen, belgenin kimden geldiği? Büyükşehir Belediyesi, işi gücü bırakmış, belgenin kimden geldiğini aramaya koyulmuş?  Oysa belgenin kimden geldiği araştırılacağına, bu huzur hakkı muhabbetinin nereden çıktığı kamuoyuna anlatılmalıydı. Tam yerine gelmişken, durup şu soruları sormamız gerekiyor:

1-  Belediye´den emekli ettiğiniz bu insanlara, çok kısa süre içinde, Kayseri Spor Etkinlikleri Turizm İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğine niçin getirdiniz?

2- Madem bu insanlar işlerinde başarılı ise, belediye yollarını bu isimlerle niye ayırdı?

3- Yok bu isimler başarısız ise, hangi mantıkla Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Spor A.Ş´de yönetim kurulu üyeliğine getirdiniz.

4-Yönetim Kurulu üyeliği ile belediyeden emekliye sevk edilen bu isimlere her ay en az 2 bin 500 TL huzur hakkı vereceksiniz. Olağansüstü genel kurul sonrası bu göreve getirilen isimlere ödeyeceğiz huzur hakkında, garip grebe, fakir fukara, yetim hakkı olduğunu düşünüyor musunuz?

5- Bundan sonra emekliliğini istediğiniz kişilere, yeni yerler ihdas ederek, huzur hakkı vermeyi düşünüyor musunuz?

6- Spor A.Ş dışında diğer şirketler üzerinden hangi isimler, her ay tıkır tıkır huzur hakkı adı altında para almaktadır? Bunu bilmek kamu oyunun en doğal hakkıdır?

   

OLAYI BİR KEZ DAHA HATIRLAYALIM

      Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi´nde Özhaseki döneminde önemli görevlerde bulunan isimlerin emekliye sevk edilmiş ve pasif görevlere gönderilmişti. Ardından ortaya çıkan bu tablo, Kayseri´de çok farklı biçimde yankılandı. Zira bu isimler, sırf yönetimde yer almaları sebebiyle en düşük 2 bin 500 lira maaş, ya da yaygın ifadeyle huzur hakkına kavuştu.

  Bu en az 2 bin 500 liralık ?huzur hakkı? sonrası,  Büyükşehir Belediyesi´nde Özhaseki dönemi isimlerinin huzursuzluğunun bir nebze olsun giderilip giderilmediği merak konusu olurken, Başkan Mustafa Çelik´in önümüzdeki günlerde görev değişikliklerinin üzerinde ısrar edip-etmeyeceği ise papatya falına döndü.

   Listede yer alan ve Özhaseki döneminin etkili isimleri olarak belleklere kazınan Hayri Naziksoy, Sami Dayangaç ve Hakan Çat´ın şirket yönetiminden huzur hakkına kavuşması , ?beklenmeyen gelişme? olarak olarak hafızalarda tazeliğini koruyor.. Başkan Çelik´in huzur hakkı ile huzuru sağlamaya çalıştığını vurgusu yapılırken, yine Özhaseki döneminin kudretli ismi Kemalettin Cengiz Tekinsoy´un söz konusu yönetimde huzur hakkı elde etmesi ?Yakın zamanda görevden alınacak isimlerin ilk sırasında? yorumlarının güçlenmesine yol açtı.

  Belediye içindeki kaynaklara göre, önümüzdeki günlerde, Büyükşehir´de olası görevden almalar ve yer değişikliklerinin devam edeceği ifade ediliyor.

    Bu arada, genel kurulda Başkan Çelik´in kısa süre önce Özel Kalem Müdürü olarak atadığı İbrahim Yolcusoy da huzur hakkı ihtiva eden yönetim kurulu üyeliği arasında kendine yer bulmuştu. (Haber Merkezi)

 

 



Anahtar Kelimeler: KÖSTEBEK ARIYORLAR