"KOSGEB OLARAK GİRİŞİMCİLERE ŞİMDİYE KADAR 380 MİLYON LİRAYA YAKIN DESTEKTE BULUNDUK"

24.11.2015 09:31:03

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şubesi tarafından verilen girişimcilik kursundan sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, "KOSGEB olarak şimdiye kadar 380 milyon liray


Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Kemal Erçalık, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ve kursiyerler katıldı. Törende açılış konuşması yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Üyelerimizin özellikle KOSGEB konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte üyelerimizin bununla ilgili bilgi daha fazla bilgisi olması için çalışmalarımızı arttıracağız. Bu destekleri çok önemsiyoruz. Devletimiz son yıllarda iş dünyasının gelişmesi bakımından birçok destek veriyor. Bizimde bu destekler için gayret göstermemiz gerekiyor. Destekler alındakça daha çok girişimcimiz istifade edecek. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar çoksa o kadar zengin demektir. Bu çalışmalarından dolayı KOSGEB´e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık ise, "Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak bugün üçüncü dönem girişimcilerimizi mezun ediyoruz. Şimdiye kadar 100 girişimciye eğitim verdik. Bunlardan da 30´u kendi işyerini açtı. Girişimcilerimize aldıkları belgelerin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
KOSGEB Başkanı Recep Biçer de, "Girişimci arkadaşlarımız güzel bir iş yaptınız. Girişimciliğe adım atmanız cesaret istiyor. Siz bir işe talip oldunuz. Bu işin hem maddi hem de manevi tarafı var. Türkiye´de son 5 yıldır girişimcilik açısından çok güzel gelişmeler oluyor. Girişimcilik eğitimini bugüne kadar 380 bin insanımız aldı. 22 bin üzerinde insanımız kendi işyerlerini açtı. Hem istihdama ve ekonomiye destek veriyoruz. KOSGEB olarak şimdiye kadar 380 milyon liraya yakın destekte bulunduk. İnşallah hepinizden güzel işyerleri bekliyorum. İnşallah Allah yolunuzu açık eder" ifadelerini kullandı.