Kösedağ sahte diplomadan Emniyet´te ifade vermiş

23.09.2016 09:51:45

Sahte diploma kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve ifadesine başvurulan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı serbest bırakıldı.

n Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, evrakta sahtecilik-sahte diploma kullanmak suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ´ın ev ve iş yerinde arama yaptı. Yapılan aramanın ardından Emniyet Müdürlüğü´ne götürülerek ifadesi alınan Kösedağ, kullandığı diplomayı sınavla aldığını iddia etti. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teyit için yaptığı araştırmada, diplomanın kendisiyle aynı soyadı taşıyan bir yakınına ait olduğunu tespit ederek, durumu Cumhuriyet Savcılığı´na ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü´ne iletti.
Konuyla ilgili mahkeme safahatının başlayacağı belirtildi.
Bu gelişmelerin ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaşanan gelişmeleri doğruladı ve şu açıklamayı yaptı: ?Cemiyet Başkanımız Metin Kösedağ ile ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´na ?Sahte diploma ile Basın Kartı aldığı ve Cemiyet Başkanı olduğu? iddiası ile bir şikayet yapılmış ve buna bağlı bir soruşturma açılmıştır.
Bu soruşturma çerçevesinde Cemiyet Başkanımız Kösedağ´ın ifadesine başvurulmuştur.
Dün akşam Kayseri polisine ifade veren Kösedağ hakkında herhangi bir gözaltı kararı veya bazı çevrelerin iddia ve isnat ettiği gibi ?FETÖ Soruşturması? söz konusu değildir.
Olayla ilgili adli süreç devam etmekte olup, konu yönetim kurulumuzca da takip edilmektedir. Üyelerimiz bu süreçle ilgili olarak belli periyodlarda bilgilendirilecektir.?