KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARDAN ANMA PROGRAMI

17.03.2015 13:36:51

Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Ahmet Baldöktü Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklar tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı” hazırlandı.


Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcıları ve Kaymakamların eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Gül Düzgün, programda yaptığı konuşmada, Şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, Çanakkale ruhunun öneminden bahsetti.
Özgür bir şekilde yaşamamızı şehitlere borçlu olduğumuzu kaydeden Gül Düzgün, İnşallah, Allah bu millete bir daha istiklal savaşı yaşatmaz. Çocuğunun battaniyesiyle cephaneyi koruyan insanlar sayesinde buralara geldik. O nedenle çocuklarımıza Çanakkale ruhunu yaşatmamız, sahip olduğunuz imkânların temellerini onlara anlatmamız gerekir” diye konuştu.
Gül Düzgün, merkezde kalan çocukların Çanakkale ruhunu yaşatabilmek amacıyla program hazırlamaları karşısında duygulandığını da ifade ederek, teşekkür etti.
Ahmet Baldöktü Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ömer Bozkurt da, Çanakkale'nin tarihte taşıdığı öneme işaret ederek, Tarihe Altın harflerle ‘Çanakkale Geçilmez' sözünü yazdığımız Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında bu uğurda şehit verdiğimiz 253 bin askerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
Programda, Ahmet Baldöktü Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan çocuklar tarafından hazırlanan Vatan Sağolsun” adlı tiyatro gösterisi ile Çanakkale Destanı” Oratoryosu ve Koca Seyit Onbaşı” adlı oyun sahnelendi.