KONAÇ BAŞKAN KÖSE ŞAMPİYON

21.10.2014 12:12:26

Kayseri Barosu seçime gitti, sandıktan çıkan başkan Fevzi Konaç oldu. Ancak Baro seçiminin galibi ise Ali Köse. Kayseri Barosu Yönetim, Denetim ve Barolar Birliği'ne Ali Köse'nin listesinden avukatlar ismini yazdırmayı başardı.

Kayseri Barosu seçime gitti, sandıktan çıkan başkan Fevzi Konaç oldu. Ancak Baro seçiminin galibi ise Ali Köse. Kayseri Barosu Yönetim, Denetim ve Barolar Birliği’ne Ali Köse’nin listesinden avukatlar ismini yazdırmayı başardı.

 

Avukat Nihal Başpınar Akıncı, ‘’Fevzi Konaç Başkanlık konusunu kazanmış olsa da, 10 kişilik yönetimin 6 kişisi Ali Köse’nin listesinden seçildi’’ dedi. Seçimi biz kazandık diyen Akıncı, ‘’6 arkadaş oy çokluğuyla Kayseri Barosu Yönetimi’nde seçimi kazanmış durumdayız. Karşı grup Fevzi Konaç’ı da dâhil edersek 6’ya 5 bizim gerimizde kaldılar. Şuan yönetim bizim hâkimiyetimiz altında’’ diye konuştu.

 

Akıncı, Denetimde de bizim grubumuz kazandı diyerek, ‘’3 arkadaştan 2’si bizim grubumuzda.  Ortalamaya baktığımızda çoğunluk bizde. Sadece disiplin kurulunda çoğunluk Fevzi Konaç’ın listesinden. Ama Yönetim, Denetim Ve Barolar Birliği’ne baktığımızda çoğunluk Ali Bey’in listesinden kazandı’’ şeklinde konuştu.

’’Biz iyi olan her şeye adayız’’

’Biz iyi olan her şeye adayız diyen Akıncı, ‘’Biz Fevzi Bey’i öteleme veya ona muhalefet etme bir durumumuz olamaz. Biz Kayseri Barosu olarak bu seçime girdik. Kayseri  Barosu adına hayırlı olacak her girişiminin yanında olacağız. Biz şunu söylüyoruz. Her ne kadar başkanlık konusunda Fevzi Bey kazanmış görünse de, bu seçimin galibi Ali Bey’in listesi oldu. Biz asla Fevzi Bey’e iş yaptırmayacağız demiyoruz. Biz seçim süresince de hep bunu söyledik: ‘’Biz iyi olan her şeye adayız.’’ Arkadaşlarımızda bizi bu yüzden seçti’’ dedi.

‘’Köse’nin elbette fikirlerini alırız’’

Akıncı sözlerini şu şekilde bitirdi:

‘’Ali Bey bizim yönetim kurulu başkanımız. Bu ‘’O ne dese biz onu yapacağız’’ demek değildir.  Ali Köse bizim büyüğümüzdür. Elbette fikirlerini alırız. Kayseri Barosu Ali Köse’nin listesini seçti.’’

 

 7 isim bizi çok mutlu etti

Bizim için sevindirici olan bayan arkadaşların listeye girmiş olması diyen Ali Köse, ‘’Doğru tercihler yapmış olduğumuzun kanıtı listemizden seçilenlerden belli. Bayan arkadaşlarımızım tamamı seçildi. 7 isim bizi çok mutlu etti. Bayan meslektaşlarımız hiç olmadığı kadar temsil edilir halde’’ dedi.

Bu yarışın kazananı biz olduk

Bu yarışın kazananı biz olduk diyen Köse, ‘’Neden oldu olmadı ya girmek istemiyoruz, çıkan sonuç Baromuza hayırlı olsun. Arkadaşlarımız dik durdu ve kazandık. Başkan olamadık diye üzülmüyorum, biz bu yarışın galibiyiz’’ diye konuştu.