KÖMÜR SEKTÖRÜNDE SON DURUM

27.10.2014 09:58:19

Atekinler Kömür- Demir Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası Meclis üyesi Ahmet Tekin, İl Mahalli Çevre Kurulunun Kayseri merkezinde bulunan birçok mahallede kömür kullanımını yasaklama kararını değerlendirdi

GEÇEN YIL 90 BİN TON KÖMÜR SATILDI

                Kayseri’nin tanımış işadamlarından Atekinler Kömür-Demir Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası Meclis üyesi Ahmet Tekin, yaptığı açıklamada, Kayseri Mahalli Çevre Kurulu`nun hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla 36 mahallede doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirilmesinin kömür satışı yapan esnafı büyük sıkıntıya soktuğunu, ancak alınan kararın doğru olduğunu söyledi.

Kayseri’de hava kirliği sorunu olduğuna dikkat çeken Tekin, “ Her yıl kış aylarında Kayseri’de yaşanan hava kirliliği herkesin malumu. Mahalli çevre kurulu doğru bir karar vererek, kömür ve sıvı yakıt kullanımını yasakladı. Ancak şu bir gerçek ki; Kayseri’de ticaret yapan firmaların sattıkları kömürler birinci kalitedir. Satılan kömürlerin hepsi denetimden geçmektedir. O Hava kirliliğinin asıl sebebi kalitesiz yerli kömür ve on numara yağ kullanımıdır. ” diye konuştu.

Ahmet Tekin, geçen yıl Kayseri’de yaklaşık 90 bin ton kömür satıldığını ifade ederek, bu yıl satışların en az yüzde 30-40 oranında düşeceğini de söyledi.

 

TARİH BİRAZ DAHA UZATILMALI

                Bu ayın sonundan itibaren 36 mahallede yasakların geçerli olacağını hatırlatan Ahmet Tekin, “ Yine Mahalli Çevre Kurulu`nun aldığı kararla bu 36 mahalle dışındaki çevre mahallelerde de 31 Ekim 2015 tarihinden sonra kömür kullanımının yasaklanması kararlaştırılmış. Ancak kömürcü esnafının ve bu sektörde çalışan binlerce insanla birlikte evinde sobayla ısınan vatandaşların mağdur olmaması için çevre mahalleler için alınan 2015 yılındaki yasak kararının bir daha gözden geçirilmesi ve bu sürenin uzatılması daha doğru olur kanaatindeyim” diye konuştu.