Kocasinan'dan farkındalık yürüyüşü

20.09.2019 12:25:00

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla belediye çalışanlarıyla birlikte belediyeye yürüyerek geldi

Farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için yapılan etkinlikte konuşan Başkan Çolakbayrakdar, daha sağlıklı bir gelecek için Kayserililere toplu taşıma ve çevreci ulaşım araçlarını kullanma çağrısında bulundu.
Kocasinan Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. ‘Daha sağlıklı bir gelecek için birlikte yürüyelim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Çolakbayrakdar ve belediye personeli, mesai saati öncesi Alparslan Tramvay durağında toplanarak, belediye hizmet binasına yürüyerek geldi. Yürüyüş sırasında vatandaşlarla ve esnafla selamlaşarak sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, etkinliğe katılan personele ise gül hediye etti.
Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Kocasinan Belediyesi olarak belediye personeliyle birlikte sabah işe yürüyerek gittiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla belediye çalışanlarımız işe bugün araçlarıyla değil, toplu taşıma araçlarını kullanarak, bisiklete binerek ve yürüyerek işe geldiler. Farkındalık oluşturmak için başlatmış olduğumuz bu etkinlik, umuyorum ki genele yayılır. Önümüzdeki günlerde de devam ettireceğimiz bu uygulamayı etkinliklerle hayatın her alanında yaygınlaştıracağız. Tabi ki şehri planlarken birçok hizmetler yapıyoruz. Belediye faaliyetleri her alanda var ama bununla birlikte çok daha önem verdiğimiz bir konu var ki o da insan hayatıdır. Bundan dolayı daha fazla hareketli olursak, daha sağlıklı bir geleceğe adım atmış oluruz. Bir yandan da çevreci yaklaşımla farkındalık oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, daha sağlıklı bir gelecek için Kayserililere toplu taşıma ve çevreci ulaşım araçlarını kullanma çağrısında bulunarak sözlerini noktaladı.
Öte yandan farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlik nedeniyle hamile ve engellilerin araçları dışında işe araçla gelinmediğinden dolayı belediye hizmet binasının otoparkı boş kaldı.