KOCASİNAN´DAN SAĞLIK İÇİN YÜRÜYÜŞ YOLU DESTEĞİ

30.09.2015 10:02:22

Kocasinan Belediyesi´nin sağlıklı ve dinamik bir toplum oluşturmak için yaptığı spor mekanları çalışmaları kapsamındaki yürüyüş yolları büyük ilgi görüyor. Özellikle sabah saatlerinde yoğun kalabalıklar yürüyüş yolunda spor yapıyor.


Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sağlıklı geleceğin sağlıkla geleceği düşüncesiyle sporu topluma yaymak amacıyla parklarda spora temel oluşturan yürüyüş yolları yaptıklarını söyledi.
Yeşil alan ve park çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Özellikle sosyal yaşam alanı oluşturmak için Kocasinan´ın farklı bölgelerinde parklar yaptık. Günün koşuşturmacası içinde insanların kendilerine zaman ayırabilecekleri, sağlıklı bir yaşam için spor yapabilecekleri mekanlar oluşturduk. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa Kayseri´nin dört bir yanında gerçekleştirilen park projeleriyle Kocasinan´a bambaşka bir hava kattık" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, parkların insanların rahat nefes alıp dinlenebileceği, muhabbet edebileceği ve spor yapabileceği mekanlar olması için çeşitli düzenlemeler yaptıklarının altını çizerek," Çocukların oyun gruplarının yanına yetişkinler için de beden eğitimi aletleri ve sporun temeli olan koşu ve yürüyüş yolları yapıyoruz. Vatandaşımız parklardaki yürüyüş yollarını sabah erken saatlerde yoğun olarak kullanıyor ve bize teşekkür ediyor. Aydınlatmalarımız sayesinde işten dönenler de akşam ve gece saatlerinde yürüyüş yapıyor. Yaptığımız bir hizmetin beğenilerek kullanılması bizi çok memnun ediyor" diye konuştu.
Yürüyüş yollarının sayısını artırmak için parklarda yeni donanımlar ve değişiklikler yaptıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar," Yeşil alan miktarını her yıl bir önceki yıldan daha fazlasına taşımak için gayret ediyoruz. Kocasinan´da yeşil park alanı 1,1 milyon metrekareye yükseldi, park sayımız da 255´e ulaştı, 20 parkın da proje aşamasında çalışmalarına devam ediyoruz. Kayseri´ de sağlıklı yaşam alanları oluşturmada da çok ciddi projeler geliştiriyoruz. 7´den 70´e vatandaşlarımızın kullanması için gayret gösterdiğimiz parklarda yürüyüş yollarımızın sayısını ve kalitesini artırmak için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Yemyeşil bir bölgede yaşamanın ayrıcalığının doyasıya yaşanmasını istiyoruz" şeklinde sözlerini bitirdi.