KOCASİNAN´DAN GÜL GİBİ PARK

20.10.2015 09:55:37

Hızını, çalışmalarını, gayretini daha da artıran Kocasinan Belediyesi Kayseri´ye çok farklı ve fonksiyonel Gül gibi bir park açtı.

 
Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan Gül Park düzenlenen törenle açıldı. Açılışa; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve çok sayıda davetli ve misafir katılırken özellikle çocukların yoğun ilgisi görülmeye değerdi.
Kayseri´de belediyelerin bir taraftan hayatı iyileştirirken, güzelleştirirken bir taraftan da kalkınmanın adeta motoru olduklarını vurgulayan Özhaseki," Belediyemizin bu güzel hizmetlerinin devamını sonuna kadar götüreceğine inanıyorum. Ahmet Çolakbayrakdar´a, sonuna kadar kefiliz. Ankara´da siyasi gücümü sonuna kadar belediyelerimize yardım için kullanacağım. Ben onların arkalarında olmaya hazırım onlar da size hizmet ederler, duanızı alırlar İnşallah. Parkımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Gül Park´ın mis kokulu bahçelerin ilk örneği olduğunun altını çizen Başkan Çelik," Ahmet Başkanımız ne gerekiyorsa, ziyadesiyle de yaparak projeyi bitirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Kayseri, planlı şekilde, fonksiyonel ve estetik işler yapmalı, bu yönde kendisini geliştirmelidir. Bu proje vizyona çok uygun şekilde yapıldı. Hakikaten planı ve projesi çok düzgün bir şekilde hazırlandı. O kadar estetik ki bundan sonra göreceksiniz düğününü nikahını yapacak gençler gelip Gül Park´ta fotoğraflarını çektirecek" diye konuştu.
Başkan Çelik şöyle devam etti,"Asıl özelliği de fonksiyonel olmasıdır. Tek bir maksatla yapılmış sadece park değil, yeşil alanların içerisinde çok kaliteli spor mekanları, iki ayrı renkte 2 yürüyüş parkurunda, mis kokulu çiçeklerin, güllerin, sümbüllerin, kokuları arasında sabah yürüyüşünüzü sporunuzu yapabileceksiniz. Her yaş grubunun kullanabileceği oyun aletleri bu parkın içinde mevcut. Lezzetli kaliteli yiyecekler yapacak kafeteryası olacak. Biz de Eczacılar Odası ve Eczacılık Fakültesi´yle birlikte Gül Park´ın devamında yöreye özgü Endemik Bitkiler Müzesi ve Bahçesi kuracağız. Burada kekik de nane de yetiştirecek bunların eczacılıkta nasıl kullanıldığı burada anlatılacak" şeklinde sözlerini bitirdi.
Kayseri´nin en işlevsel en büyük parkını açtıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,"22 bin metrekare büyüklüğündeki parkımız vatandaşlarımızın birçok sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde tasarlanmıştır. Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olan parkımızda yediden yetmişe herkes için mekanlar planladık. Futbol, basketbol gibi spor faaliyetleri yapılabilecek spor alanları, yürüyüş parkurları ve dinlenme alanları var. Parkımızı çocuklarımızın gelip rahatlıkla, güven içerisinde oynayabileceği oyun aletleriyle donattık, kaykay pistini bile unutmadık. Engelli kardeşlerimiz için özel tasarlanmış spor aletleri ve oyun gruplarıyla spor yapılabilecekleri alanlar yaptık" dedi.
Gül Park´ı diğer parklardan ayıran önemli özelliklerden birisinin de adeta bir açık hava stüdyosu olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar,"Kayseri´de ilk defa yetiştirilecek olan adını yeni duyacağımız birçok bitki parkta şimdiden yerini aldı. Birbirinden farklı güller, orijinal bitkiler, karanfiller, leylaklar ve güllerle donatılan parkımızın insanlarımızı şehir stresinden bir nebze de olsun uzaklaştıracağına inanıyoruz. Kocasinan Belediye Başkanlığı döneminde bu parkı projelendiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik´e, parkın yapımında emeği geçen mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, hepsinin ellerine emeklerine sağlık" şeklinde konuştu.
Kayseri´de kişi başına düşen yeşil alan miktarının standartların çok üzerinde olduğunun altını çizen Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle bitirdi," Kayseri´de yeşil alan miktarı 10 milyon metrekarenin üzerinde bulunmaktadır. Bu konuma gelmesindeki katkılarından dolayı özellikle eski dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki´ye teşekkürü bir borç biliyorum. Yeni hedefimiz; yeni parklar, yeni mesire alanları açarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da artırarak dünya standartlarını aşmaktır. Hemen hemen bütün mahallelerimizde çeşitli çalışmalar yürütüyor, yeni projeleri hayata geçirmeye gayret ediyoruz. 156 bin hektar yüzölçümü 116 mahallesi olan Kocasinan´da yollar yapıyor, kaldırımlar döşüyor, Semt Konakları, Kadın Gelişim Merkezleri, Gençlik Merkezleri ve Spor Merkezleri inşa ediyoruz. Bir yandan da kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yeni yaşam alanları ve ticaret bölgeleri kuruyoruz. Yaşanabilir sosyal donatıları ve çevre hassasiyeti olan yeni bölgeler oluşturuyoruz. Vatandaşımızla belediye arasındaki mesafeyi bir bilgisayar ekranına getirecek interaktif mobil uygulamalar için teknolojik alt yapıları kuruyoruz. Çağdaş dünyanın belediye hizmetleri için kullandığı ne tür araç-gereç ve ekipman varsa araç filomuza dahil ediyoruz. Daha değerli, daha ferah, daha yaşanabilir bir Kocasinan için var gücümüzle çalışıyoruz. Kocasinan´ı her köşesi birbirinden kıymetli cazibe merkezi haline getireceğiz. Yeni Kayseri Kocasinan´da kurulacak, Kocasinan, Kayseri´nin Yeni Yüzü Olacak."
Açılış kurdelesinin kesimiyle birlikte Özhaseki, Çelik ve Çolakbayrakdar katılımcılarla beraber parktaki futbol sahasında penaltı atışı yaptı, muhteşem basketbol şovunu, bisiklet akrobasisini izledi. Misafirlere tatlı dağıtan, canlı müzik yapan gençleri ve çizgi film karakterlerinden oluşan maskot bandoyu dinleyen Özhaseki, Çelik ve Çolakbayrakdar karakalem resim çizen ressamın sürpriziyle karşılaştı. Engelli Parkı´nı ve spor grubunu da gezdi.



Anahtar Kelimeler: KOCASİNAN GİBİ PARK