KOCASİNAN`DA KIRTASİYEDEN SONRA BAYRAMLIK

16.09.2014 11:07:59

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bölgelerindeki bütün ilköğretim 1.,2.,3., ve 4. sınıf öğrencilerinin kırtasiye ihtiyacını okulun açıldığı gün sıralarında hazır ettiklerini söyledi.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılının Açılışı ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Mehmet Sepici 60. Yıl İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa katılan Başkan Çelik, Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlanan Kırtasiye Seti’ni dağıtarak eğitime yönelik katkı sunmayı sürdüreceklerini kaydetti.

 Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Çelik, eğitim camiasına yönelik birçok farklı proje geliştirip hayata geçirdiklerinin altını çizerek, ”Başarılı öğrencilerimizi teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz ay lise birincilerini yurt dışında bilim müzeleri gezisine götürdük. Bu projeyle ilgili hem öğrencilerimizden hem de velilerimizden oldukça başarılı geri dönüşler aldık. İnşallah bu teşvik ödülümüzü bundan sonraki yıllarda da devam ettireceğiz” dedi.

 

İlköğretim okullarında okuyan 1., 2., 3., ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik Kırtasiye Setleri’nin dağıtımını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, “Farklı bir iş daha yapalım istedik. Bildiğiniz üzere devletimiz öğrencilerimizin kitaplarını okulun açıldığı ilk gün sıralarına koyuyor. Biz de bütün öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını hazır edelim dedik. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlümüzle iş birliği yaptık. Her sınıfın ihtiyaçlarını ayrı ayrı belirledik. Tamamı yerli ve hepsi son derece kaliteli ürünlerden oluşan setlerimizi hazırladık. Bugün itibarıyla 35 bin Kırtasiye Seti’ni öğrencilerimize dağıttık. Ayrıca 4 bin Kırtasiye Seti’ni de diğer ilçelerimizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdık. Velilerimizin bütçelerine de önemli ölçüde katkı sağlamış olduk” diye konuştu.

 

Sosyal belediyecilik faaliyetlerine devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çelik, ”Bu kapsamda daha önce Ramazan’da Kocasinan’daki bütün yetim ve öksüzlerimizin bayramlıklarını almıştık. Kurban Bayramı’nda da yine bütün yetim ve öksüzlerimizin bayramlıklarını alacağız. Sizden ricamız çevrenizdeki öksüz ve yetimleri tespit edip muhtarlıklara ya da belediyemize bildirmenizdir” diye konuştu.

           

Başkan Çelik, öğrencilere hitaben ‘Haydi Çocuklar! Destek bizden başarmak sizden’ ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

 

Kocasinan Belediyesi tarafından dağıtılan 35 bin Kırtasiye Seti öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından beğeniyle karşılandı.

 

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Başkan Mustafa Çelik’e bir teşekkür plaketi verdi.