KOCASİNAN BELEDİYESİ, YARIM ASIRLIK AĞACA NEFES OLDU

18.05.2020 12:38:00

Kocasinan Belediyesi, bu kez de Kayseri'nin eşsiz güzelliğiyle ünlenen Erkilet bölgesinde yaşayan, İbrahim Ermet isimli vatandaşa yarım asırlık ceviz ağacına nefes oldu

Çevreye ve yeşile verdiği değeri geri dönüşüm ve ağaçlandırma çalışmalarıyla gösteren Kocasinan Belediyesi, bu kez de Kayseri'nin eşsiz güzelliğiyle ünlenen Erkilet bölgesinde yaşayan, İbrahim Ermet isimli vatandaşın yarım asırlık ceviz ağacına nefes oldu. Ermet’in evladı gibi baktığı ve büyüttüğü yarım asırlık ceviz ağacında bilmediği bir hastalık oluşunca Kocasinan Belediyesi’ni aradı ve belediye ekipleri, ağaca müdahale ederek, ağacı yok olmaktan kurtardı.

Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan ve Erkilet bölgesinde ikamet eden 68 yaşındaki İbrahim Ermet, çocuğu gibi baktığı ve büyüttüğü yarım asırlık ceviz ağacında bir hastalık oluşmasıyla Kocasinan Belediyesi’nin 222 70 00 numaralı telefonundan Çözüm Merkezi’ni aradı. Konuyla ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede ceviz ağacına yapılması gereken müdahaleleri yaptı ve ağaç yeniden hayat buldu.

“Tabiat bize bir emanettir.” diye sözlerine başlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin teminatı yavrularımıza daha yeşil bir Kocasinan bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çerçevede geri dönüşüm çalışmalarımızla bu zamana kadar yüzbinlerce ağacın kesilmesini önledik. Ağaç dikme etkinliklerimizle ise yüzbinlerce ağacı toprakla buluşturduk. Bizler biliyoruz ki yeşili ve çevreyi seven korumayı emreden bir dinin Peygamberin tabileriyiz. Ağaçların kesilmesiyle otlak haline gelen Medine dışındaki bir mekanı sevgili Peygamberimiz (S.A.V) o dönem ağaçlandırma projesi yaparak kısa dönemde yeşillenmesini sağlamıştır. Dolayısıyla böyle bir medeniyete tabi olmaktan gurur duyuyoruz. Bütün gayretimiz daha güzel çevreyi gelecek nesillere sunabilmek içindir.” ifadelerini kullandı.

Çocuğu gibi baktığı ve büyüttüğü ceviz ağacı hakkında bilgi verirken duygusal anlar yaşayan İbrahim Ermet (68) ise, “Bu ağaç, Erkilet’in kedi bacağı tatlısının meşhur olmasında büyük payı olan ceviz ağacından biridir. Kabuğu yumuşak (Kabak) ceviz ağacı cinsinden olduğundan dolayı yağlı olması ve lezzetiyle diğerlerinden farklıdır. Gözüm gibi baktığım ağacımızda, bilmediğim bir hastalık oluştu. Bu ağaca çocuğumuza bakar gibi baktık. Bu ağaç eğer yıkılırsa ben de yıkılmış olurum. Sokağa çıkamadığımızdan dolayı belediyemizi aradık. Allah razı olsun. Ekipler geldi ve evladım gibi büyüttüğüm ağaca ilaçlama başta olmak üzere yapılması gereken müdahaleleri yaptılar. Bu hizmetten dolayı Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İbrahim Ermet’in oğlu 42 yaşındaki Fatih Ermet ise “Atalarımızdan bize yadigar kalan bağımızda 1978 doğumlu olmama rağmen bu ceviz ağacı benden eskidir. Babam bu ağaçlara gözü gibi bakar. Ağaçlara bizlere verdiği kadar değer verir. Ağacımızda bir hastalık oluştu. Bu yüzden Kocasinan Belediyesi park bahçeler ekiplerine haber verdik. Çok kısa bir sürede ağaca müdahale ettiler. Bunlar da neticede bir canlıdır. Verdikleri değerlerden dolayı belediyemize çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.